Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONTEIGENING JOODSE GEBOUWEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Welke rol heeft de gemeente Vlaardingen in de Tweede Wereldoorlog gespeeld bij de onteigening van gebouwen van Joodse eigenaren? GroenLinks (GL) verlangt op die vraag een antwoord van het huidige gemeentebestuur. De partij wil dit weten naar aanleiding van de recente publicatie van het zogenoemde Verkaufsbücher. Dit biedt een inkijkje in de grootschalige onteigening van Joods vastgoed. Enkele van deze gebouwen staan in Vlaardingen.

GL: ‘Op basis van dit onderzoek zijn er veel gemeenten, waaronder inmiddels buurgemeente Schiedam, die ook onderzoeken welke rol de gemeente heeft gespeeld bij onteigening van gebouwen. Is de gemeente Vlaardingen ook voornemens een dergelijk onderzoek te doen? Zo nee, waarom niet? Indien zal blijken dat er panden oneigenlijk onteigend zijn, welke consequenties worden hier dan aan verbonden?’

Het gaat om de panden: Baljuwstraat 14/40, Burgemeester Luijerinksingel 3, Havenstraat 84, Hoflaan 26-28, Hoflaan 16, Schiedamseweg 6-8, Sportlaan 107, Surinamesingel 65/81 en de Van Linden van den Heuvellsingel 8-10.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ONTEIGENING JOODSE GEBOUWEN VLAARDINGEN

  1. Hoe die Joodse mensen toen behandeld zijn stinkt van alle kanten , en hoe dit zolang in de doofpot is gehouden door gemeentes stinkt net zo erg , stelletje klerendieven !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *