Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAARDINGEN WIL OPSLAGSYSTEEM VOOR FIETSEN IN CENTRUM

VLAARDINGEN- Een volledig geautomatiseerd verticaal opslagsysteem voor fietsen, een zogenaamde BikeTower, zou een aanwinst kunnen zijn voor de binnenstad van Vlaardingen. Denkt althans het steunraadslid Thom van Vugt (ONS.Vlaardingen). Marnix Alderliesten (CDA) moet het nog zien.

Bij ONS is men enthousiast over de ultramoderne fietsenstalling. Van Vugt: “Je kan daar een fiets in parkeren en dan kan je hem weer terugkrijgen met de code. Dat wordt dus vooral met subsidie vanuit de de EU geregeld.”

De CDA-fractie hoort het met verbazing aan. Alderliesten (CDA): “We hebben natuurlijk in Vlaardingen een bewaakte fietsenstalling, waar mensen van Stroomopwaarts elke dag de fietsen bewaken, behalve op zondag. Je kan daar ook een abonnement nemen als je 24 uur per dag achter slot en grendel wilt staan. Daar wordt heel goed gebruik van gemaakt. Ik doe het zelf ook elke dag. En er is nog genoeg plek voor nog z’n honderd fietsen. Dus is een investering misschien niet op dit moment echt voor deze plek en goed idee.”

Ook bij D66 is men niet direct overtuigd. Koen Kegel (D66): “Kan u toelichten of u met zekerheid kan zeggen dat het compleet bekostigd wordt door de EU, of dat het 50/50 is? En om wat voor een bedragen dat ongeveer gaat? Het klinkt mij op zich sympathiek in de oren. Fietsen, daar is onze partij ook een groot voorstander van, maar als het tonnen kost dan denk ik dat het lastig wordt.”

Alderliesten: “We hebben het eerder gehad, op voorstel van Beter voor Vlaardingen, over een bewaakte fietsenstalling op de Loper. En ik denk dat het voor die plek een veel beter idee zou kunnen zijn.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “ONS.VLAARDINGEN WIL OPSLAGSYSTEEM VOOR FIETSEN IN CENTRUM

  1. De winkels zijn leeg maar de fietsen moet hoog opgetast opgeborgen worden.Het moet vooral niet te aantrekkelijk worden om naar het centrum van Vlaardingen af te reizen.

  2. Deze oplossing wordt nog niet grootschalig toegepast in de EU. Het lijkt mij dan een risico om hier mee te beginnnen. Op dit moment zijn er nog geen gegevens beschikbaar met betrekking tot de bedrijfszekerheid van deze fietsenstalling.

    De vraag is ook hoe vandalisme bestendig is deze fietsenstalling. Het lijkt mij erg vervelend als deze fietenstalling door vandalisme en of technische storing buiten bedrijf is en je fiets in deze toeren gestald is.

    Een vraag van uit de gemeente zal dan ook moeten zijn wat is de responstijd van de leverancier voor het oplossen van storingen en of schade dit mede gezien het feit dat voor veel mensen de fiets hun enige vervoersmiddel is en dus 24 uur 7 dagen per week beschikbaar moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *