Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAARDINGEN WIL AF VAN WEEKMARKT OP VEERPLEIN

VLAARDINGEN- De weekmarkt op het Veerplein in Vlaardingen is ‘veel te druk en aan vernieuwing toe’. Bovendien werkt de huidige markt niet meer optimaal. Dat stelt steunraadslid Thom van Vugt, namens oppositiepartij ONS.Vlaardingen, bij bespreking van het Programma Levendige Binnenstad. ONS wil de marktkooplui laten verhuizen. Van Vugt: “Ik wil graag kijken of het college daar een leukere en betere locatie voor kan vinden.”

Het contract met de marktkooplui in het centrum van Vlaardingen loopt dit jaar af. Voor ONS een mooie gelegenheid om van het Veerplein een echt evenementenplein te maken, maar dat idee komt nog niet echt prominent naar voren in het suk voor die ‘ Levendige Binnenstad’, zo erkent wethouder Bart de Leede (GroenLinks): “Ja, het gaat eigenlijk niet om wat ik d’r van vind. Het gaat er eigenlijk om, zijn we van mening dat de functionaliteit van het Veerplein op dit moment optimaal is?”

Van Vugt: “Ik denk dat het slimmer is als we gewoon een motie met z’n allen schrijven, om het college te laten onderzoeken wat we nou d’r mee kunnen, want ik ben geen marktkoopman. Ik ben ook geen cityplanner, maar ik heb wel een idee over die markt.”

Ook de relatief nieuwe bestrating van het Veerplein staat ter discussie. De tegels op het plein worden eventueel vervangen wanneer het Veerplein een andere bestemming krijgt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

14 reacties op “ONS.VLAARDINGEN WIL AF VAN WEEKMARKT OP VEERPLEIN

 1. Ik woon sinds een jaar of 15 in hartje centrum. Heb het zien verloederen. Ik begrijp niet dat het bestuur van deze stad dit toelaat.
  Er word geld vrijgemaakt voor mooie tegels, spaanse trappen maar;waarom? Wat is hier de beweegredenen voor.
  Zorg eerst dat het centrum weer mensen trekt. Maak nu dat parkeren eens gratis voor de eerste 2 uur. Ja dat kost geld maar een stad die leegloopt qua winkels ook. Dan bv een leegstand belasting heffen op pandjes die langer dan een maand leegstaan.
  Geef startende ondernemenrs de kans zich te vestigen en te presenteren door bv de eerste 2 jaar een bepaald percentage van de winst als huur te laten betalen. Daarna kijken hoe het gaat en dan aanpassen.
  Als jullie nu de markt ook nog weggaan halen hebben de winkels weer een trekker minder.
  Vlaardingen kies nu eens verstandig.

  1. Helemaal mee eens woon al vanaf 1972 in het centrum,wat je zegt zeg ik al jaren ,gemeente Vlaardingen ga je bewoners vragen hoe het beter kan .

 2. Maak het plein groener.Zet struiken tussen de bloemen van Wilma Kuil en lekkere bankjes.De markt kan naar de parkeerplaats achter het Veerplein.

 3. Goedemorgen,ik woon al lang in Vlaardingen en dit is gern goed idee,deze markt staat perfect ,ook voor de winkelbrance.Wat dacht u van de oudere mensen met hun rollators?Die zijn blij met dit plekje.Er kan beter wat aandacht besteed worden zoals,zeer weinig prullenbakken scheve straattegels bekeuren van vuil neegooien op straat,Betere straatverlichting op donkere plekken.Het SCHAPENWEITJE gaat al weg het is om te huilen,Vlaardingen was vroeger een gezellige stad,maar nu wordt ik er somber van!

 4. Ik woon al heel lang in Vlaardingen 70jaar inmiddels en de mark heeft al op vel plaatsen gestaan. Nu vind ik en vele met mij dat de markt in het centrum hoort. Komen er tenminste nog wat mensen .

 5. Probeer eerst eens 1 jaar gratis parkeren uit ipv geld uit te geven om “de relatief nieuwe bestrating weer te vernieuwen”. Naar de bewoners luisteren …. die roepen toch al jaren om gratis parkeren. Dat 2e uur gratis parkeren werkt blijkbaar niet.

 6. Laat de markt de markt en laat de bestrating liggen. Ga liever investeren in startende ondernemers die geen hoge huren kunnen betalen. En laat deze ondernemers de lege winkels vullen. Misschien
  wordt het dan ook minder druk op de markt.

 7. Ik kom in winkelcentra in diverse steden en zie nergens zo’n leegstand als in het centrum van Vlaardingen. Kijk alleen al eens naar De Loper. En waarom? Volgens mij vanwege het betaald parkeren. Maak het eerste uur of twee uren gratis en niet het tweede uur, onzinnig. Mensen rijden liever een paar km verder dan voor het parkeren te moeten betalen. Als nu de markt ook nog verdwijnt uit het centrum vrees ik dat je het centrum wil kan sluiten.

 8. Nog meer weg uit het centrum, de weekmarkten verplaatsen? Man man man wie verzint zo iets? Een ideetje van “Ons Vlaardingen”, wat nou Ons Vlaardingen? Jullie idee, niet ons idee. Als je nog wat mensen het centrum uit wil jagen moet je vooral de weekmarkt gaan verplaatsen. Weekmarkt weg = dood centrum. Prima hoor scheelt mij weer een hoop ergernis om in het centrum te kunnen parkeren maar voor de middenstand echt de nekslag.

  Hoe wil de gemeente alles bekostigen als ze alleen maar moeten bezuinigen?

  Maar ja reageren lucht op maar levert niets op, de gemeente doet wat het zelf wilt, niet wat de burgers willen.

 9. Ik woon guer al 47 jaar .Alles wat geschreven is mee eens . Ik vraag me af of we nog mogen genieten want we mogen steeds minder en er worden steeds meer beslissingen gemaakt wat verwijderd word ! Mogen we nog genieten en leven en vraag eerst eens wat aan het volk ga de straat op en vraag aan de mensen wat vind u en ga dan eens beslissen.

 10. Degene die dit bedenken, krijgen iedere maand netjes hun salaris gestort! Vraag mij dus af, of deze mensen werkelijk denken dat ze “Het idee” hebben. Ga je dood schamen!

 11. Vlaardingen en het gemeenteraad zijn verkeerd bezig. Ten eerste vallen we onder als vlaardingers onder provinciale Staten en hebben ze geen geld. Ze hadden nooit deze gladde vloer moeten aanleggen want als het regent breek je je benen omdat je weg glijdt erop. En de meeste winkels zijn al weg in de stad waardoor er weinig publiek komt shoppen omdat Vlaardingen niet echt meer uitnodigent eruit ziet ten eerste het parkeren van je auto is veelste duur en het 2 uur gratis gaat ook niet echt op. En dan nu de markt weghalen wat voor ieder toeganglijk is wordt nog een blunder voor Vlaardingen als de gemeente dit doorzet dan komt er zeker geen mens meer in Vlaardingen shoppen en de vlaardingers gaan dan wel naar Maassluis of Rotterdam kunnen we de raadslieden die hierover gaan nog weg stemmen. Het is gewoon een spookstad met veel gestoorde mensen die achter slot en grendel horen te zitten.

 12. Bijzonder jammer, die echte Vlaardingse markt verplaatsen!! En waarom: omdat hij te suksesvol is, te druk. Bizar!
  Wordt het Liesveld nóg leger qua winkels.
  Evenementen kunnen ook bv op zondag gehouden worden of ergens anders.
  Maak het nog wat gezelliger, met boompjes/stuiken en evt nóg n terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *