RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAARDINGEN UIT BURGEMEESTERSBENOEMING

Fractievoorzitter Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen (rechts in beeld) bij het uitdelen van kerstpakketten in 2014.
Fractievoorzitter Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen (rechts in beeld) bij het uitdelen van kerstpakketten in 2014.

VLAARDINGEN- Frans Hoogendijk, fractievoorzitter van ONS.Vlaardingen, stapt uit het overleg over de burgemeestersbenoeming. Het besluit om op te stappen is genomen na een uitvoerige evaluatie van de laatste vergaderingen van de fractievoorzitters.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft Hoogendijk onder meer: ‘Bij de evaluatie heb ik vooral ook mijn eigen functioneren kritisch bekeken. De conclusie die ik trek is dat de aanpak van een deel van de collega’s te ver afstaat van de door mij bepleite aanpak. Ik heb de laatste maanden gemerkt dat daardoor steeds sterkere irritaties zijn ontstaan. Het blijkt dat mijn voorkeurstempo een stuk hoger ligt dan dat van een deel van de collega’s.’
‘Hoewel ik geen deel uitmaakte van de besluitvorming om een interim burgemeester te benoemen, heb ik van het begin af aan grote moeite gehad met de opdracht zoals die aan de interim burgemeesters is meegegeven. Ik heb dat meerdere malen ook kenbaar gemaakt, en in de laatste vergadering werd dit nog eens pijnlijk duidelijk gemaakt door een van de aanwezigen met de uitspraak ‘een opdracht aan de burgemeester is een opdracht aan je zelf’.

‘Wij zijn als gemeenteraad blijkbaar niet in staat om na anderhalf jaar een oordeel te geven over iemands functioneren’.

‘Ons Vlaardingen heeft in de verkiezingen de spreuk gebruikt: ‘Oude politiek is poppenkast’. De laatste tijd kreeg ik te sterk het gevoel zelf onderdeel van de oude politiek te worden. Het is duidelijk dat mijn loyaliteit aan mijn collega fractievoorzitters t.a.v. dit proces ertoe geleid heeft dat ik in die valkuil, die altijd op de loer ligt, ben gestapt’.

‘Het meest recente voornemen om nu twee heisessies te beleggen met een externe begeleider, was voor mij de druppel.’

‘Ik hecht eraan mee te delen dat ik zal proberen de onderling gemaakte afspraak van vertrouwelijkheid niet te schenden. Wel zal ik mijn besluit publiek maken, waarbij ik uiteraard mijn onvrede over het proces niet onbenoemd zal laten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *