WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAARDINGEN PLEIT VOOR ASIELZOEKERSCENTRUM IN HOLY

VLAARDINGEN- Plaats op het terrein van de oude bouwspeelplaats in Holy containerwoningen voor asielzoekers uit de Oekraïne. Met dat idee is, een week voor de verkiezingen, de fractie van ONS.Vlaardingen afgestapt op de wethouder. De partij is benieuwd naar de haalbaarheid en reactie van de wethouder. ONS geeft aan dat er nog altijd ongebruikte wooncontainers op het oude Unileverterrein staan.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de regiogemeenten bereiden zich samen voor op het opvangen van asielzoekers uit de Oekraïne.

De afstand Oekraïne-Nederland is zeker 2000 kilometer. Om Nederland te bereiken moeten de asielzoekers door drie landen: Polen, Tsjechië en Duitsland. De Oekraïne grenst aan de zeven veilige landen: Moldavië, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Polen, Wit-Rusland en Georgië. Desondanks wordt rekening gehouden met een grote toestroom naar Nederland. Landelijk wordt een eerste acute noodopvang voorbereid voor 2.000 Oekraïense asielzoekers.

In de officiële plannen zullen al enkele containerwoningen op het Unileverterrein worden toegewezen aan vluchtelingen.

12 reacties op “ONS.VLAARDINGEN PLEIT VOOR ASIELZOEKERSCENTRUM IN HOLY

 1. Oke dan. Op tijd gewaarschuwd.

  ’t Zijn trouwens geen asielzoekers.

  ukrainers krijgen asiel zonder dat ze asiel hoeven aan te vragen.

  Heeft Ons d’r al bij verteld dat

  vluchtelingen uit ukraine recht hebben op een minimumuitkering

  en een crisisuitkering

  En met welk geld????

 2. Klopt geen reet van mensen. Er is gesteld dat als er oorlogsvluchtelingen opgevangen moeten worden, de opvangplekken gezocht kunnen worden op het unileverterrein. Ze komen toch wel mensen dan kan je ze beter op het unileverterrein hebben dan naast je of in huis. Dit zijn echte vluchtelingen die liever gewoon thuis hadden gebleven. Heel de stad heeft overigens ook ingestemd met opvang van mensen uit Oekraïne

   1. Lezen is ook een vak. Ze komen hoe dan ook naar NL en gemeenten. Deze raad heeft unaniem besloten om opvang te realiseren. Zelfs Heel de stad was het ermee eens. Maar in plaats van een huis naast je, geeft ONS aan dat zij de huurhuizen aan de Vlaardinger beschikbaar willen stellen en dat de oorlogsvluchtelingen opgevangen kunnen worden in de containerwoningen waar niet direct mensen last van hebben. Win-win lijkt mij

    1. Nee Wim, denigrerend. Ga zelf in een container zitten, deze vluchtelingen hebben toch recht op de hoogste uitkeringen en de beste woningen? Onze kinderen kunnen rustig wachten met een eigen huisje tot na hun pensioen hoor. Of we bouwen verder ALLE stukjes groen vol zoals Grauw Links dit al jaren wil.

 3. Nou is het bekent van uw online nieuwssite dat u ultra rechts bent en dat mag in dit land. Maar dat u technieken hanteert die ook in een land gebruikt wordt die nu de soevereiniteit van hun buurland aanvalt en oorlog voert, was nieuw voor mij. Het is fake nieuws door u gemaakt. Want iedereen, ook mensen die niet hebben doorgeleerd, weten dat Oekraïners die op de vlucht zijn geen vluchtelingen zijn. En dus ook niet in AZC’s worden ondergebracht. Uw z.g nieuwsfeit zal wel iets met een onderlingcoflict te maken hebben tussen u en die partij uit Vlaardingen. Val daar uw paar lezers niet mee lastig want het is onzin wat u verkoopt.

  1. Wat geen onzin is Paul is dat we straks naast al die mohammedanen ook nog met een stel wodkazuipende racisten zitten opgescheept die, zodra ze doorkrijgen dat ze hier in plaats van 300 euro loon per maand in de Oekraïne een paar duizend euro per maand gaan krijgen zonder dat ze er voor hoeven te werken.Die gaan echt noooooit meer weg.

 4. Ze haken weer in op de “wij/samen emotie”. Russische leger zegt meer dan 30 Amerikaanse biolabs te hebben gevonden in Oekraïne. Misschien kunnen ze dit dan ook bespreekbaar
  maken

  1. Ja, en het ministerie van buitenlandse zaken in China dit bekend heeft gemaakt. En zich agressief achter Putin geschaard. Want de grote begunstigde van deze oorlog is China. En Rutte is een Oekraïense nationalist. Dus ik ben echt héél benieuwd hoe de “wij/samen emotie” deugers met deze ‘onverwachte’ plotwending om zullen gaan haha. Wat gaat de tv zeggen? #FreeTaiwan????

 5. De oorlog is bewust uitgelokt of in scene gezet om geen verantwoording af te hoeven leggen voor het ongelooflijke corona schandaal. Ze hopen dat de bevolking het vergeet door het dagelijks over Oekraïne te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *