Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAARDINGEN: ‘MET PIJNLIJK PLAN HOLYWOOD REDDEN’

VLAARDINGEN- Het mes kan in heel andere zaken om de Heemtuin en kinderboerderij Holywood te behouden. Frans Hoogendijk (ONS): “Daar heeft ONS.Vlaardingen dekking voor gezocht. Wij laten die dekking nog even narekenen.” Een ding is alvast zeker: ook de voorstellen van ONS.Vlaardingen zullen pijn gaan doen, zo laat de partij nu al weten, ‘maar daarom zijn we wel een politieke partij die durft te doen.’

ONS.Vlaardingen kondigt voorstellen aan waarvoor de partij allereerst een raadsmeerderheid hoopt te verwerven. Wat het voorstel precies behelst laat de partij nog niet los.

Holywood kan de komende jaren nog een kleinere bijdrage aan subsidie ontvangen van de gemeente. Dat wordt duidelijk uit de beantwoording van vragen vanuit de gemeenteraad over de aangekondigde ombuigingsplannen (bezuinigingen). Het ombuigingsvoorstel houdt stopzetten van de subsidie in per 2022.

Een groep Vlaardingers is een online petitie gestart voor het behoud van de subsidie aan de Heemtuin in de Westwijk. De initiatiefnemers roepen op om de vermeende achteruitgang van het groen in de Heemtuin bij het Marnixplantsoen een halt toe te roepen, te beginnen bij het openhouden en deskundig laten verzorgen van de tuin.

De handtekeningenactie is opgezet door Stichting Boombehoud Vlaardingen, Team Klavertje Vier, Heemtuinbezoekers, scholen, kinderopvang, BSO en medestanders.

Fotografie: Ron van Rossum

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *