RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAARDINGEN: ‘AZC MOET BINNEN WEEK VERTREKKEN’

VLAARDINGEN- Binnen één week moet het gedoogbeleid worden ingetrokken en het drijvend Asielzoekerscentrum (Azc) uit Vlaardingen zijn vertrokken. De partij ONS.Vlaardingen komt aanstaande donderdagavond, tijdens de raadsvergadering, met een motie van die strekking.

Inmiddels is vast komen te staan dat er geen enkele juridische grond is voor de verplichting van de voormalig VVD-staatssecretaris Ankie Broeders-Knol om het Azc te laten aanleggen in Vlaardingen. Wat ONS betreft vervalt daarmee ook de aanwijzing van de Rotterdamse PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb, als voorzitter van de VRR. Hierdoor is een situatie ontstaan waarbij het nu aan de Vlaardingse gemeenteraad is om een uitspraak te doen over de termijn dat het Azc mag blijven liggen.

Wat ONS betreft is die termijn inmiddels verstreken. Het Azc zou immers in eerste instantie op 31 december al vertrekken.

4 reacties op “ONS.VLAARDINGEN: ‘AZC MOET BINNEN WEEK VERTREKKEN’

  1. Mocht de uitslag in het nadeel van VRR en COA uitvallen, wat mij zou verbazen, dan zal er ongetwijfeld bliksemsnel een nieuwe nood-breekt-wet locatie worden aangewezen met een grotere opvangcapaciteit en van een meer permanente aard. Dat moet absoluut voorkomen worden, net zoals een aanstaande opvanglocatie op basis van stiekeme afspraken met de net als Wijbenga en Aboetaleb ongekozen Lamers nu al juridisch verhinderd moet worden, want je weet dat dit gaat gebeuren. De EU, VN, Rusland, China en S. Arabië doen allemaal stug alsof de internationale ‘vluchtelingen’ ons probleem zijn, en het coupkabinet zet de sluizen pontificaal nog wijdser open. Maar die ‘opnameplicht’ heeft geen wettelijke basis: er zijn geen bindende nationale en internationale wetgevingen inzake deze ‘plicht”. Dus Raad en College van Vlaardingen: zeg onmiddellijk en zonder gevolgen het UNHCR Vluchtelingenverdrag en het Verdrag van Marrakech eenzijdig op, want die mogelijkheid staat in de voorwaarden. Vluchtelingen komen niet uit veilige landen. Er is geen oorlog in Marokko, Albanië, Senegal, Madagascar en Turkije. Het gaat nu om sociaal-cultureel-economisch zelfbehoud. Want voor ons zullen er geen reservaten zijn, hoor. Dus begin met de harde eis aan alle ambtenaren en volksvertegenwoordigers met een dubbel paspoort dat zij de niet-Nederlandse nationaliteit moeten laten vallen indien zij hun publieke functie willen uitoefenen. Begin gewoon hier, in Vlaardingen. Er is niets onredelijk aan deze eis. En stel de harde eis dat alle politieke medewerkers voortaan een VOG aanleveren voor zij in functie treden. Want Soumaya Sahla.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.