Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONRUST ONDER BEWONERS WITTE VILLA VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De bewoners van de Witte Villa aan de Oosthavenkade 102 in Vlaardingen zijn kritisch over het omvormen van het Eiland van Speyk tot een woongebied met een mengeling van hoog- en laagbouw. Via een jurist wordt de gemeente verzocht het huidige Ontwerp bestemmingsplan nu al te publiceren in de vorm van een (nog niet juridisch bindend) Voorontwerp, zodat de inwoners van Vlaardingen en de bewoners van de Oosthavenkade er tijdig kennis van kunnen nemen, samen met de mer-procedure, zodat wijzigingen in een nieuw ontwerp bestemmingsplan (januari 2022) kunnen worden ingebracht.

Door meerdere inwoners zou in november al een zienswijze zijn ingediend, waarop lange tijd (tot 21 juli 2021) geen reactie is ontvangen. ‘Deze gang van zaken bevordert niet de participatie- en inspraakbereidheid van betrokkenen’, stelt de jurist, namens de bewoners van de villa.

Een van de onderdelen waarin nog niet zou zijn voorzien in het ontwerp bestemmingsplan is de bescherming tegen wateroverlast, zowel vanaf de rivier als het hemelwater dat onherroepelijk het laagste punt zal opzoeken. Dit is een cruciaal punt op het Eiland van Speyk. Wat de bewoners van de villa betreft verdient dit een zorgvuldige aanpak met voldoende ruimte voor participatie van omwonenden, bewoners en toekomstige bewoners.

De Vlaardingse Witte Villa haalde op 10 april 2018 alle (internationale) nieuwsmedia vanwege de grote brand die het pand die ochtend trof. Om 10.20 uur brak de brand uit op de zolderetage van het gebouw.

Foto’s: Archief

1 reactie op “ONRUST ONDER BEWONERS WITTE VILLA VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *