Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONRUST DOOR DRONE SCHIEDAM-ZUID

SCHIEDAM- De politie in Schiedam is donderdagochtend afgekomen op een melding over een rondvliegende drone. Het apparaat zou opnamen maken van de Havendijk en omgeving. Drone 3De drone werd bestuurd door een man.

Het hobbymatig vliegen met een drone valt onder het algemeen onder de Regeling modelvliegen. Vrij vliegen mag zo lang u onder de 120 meter blijft, niet in de buurt van een vliegveld opstijgt en niet boven ‘aaneengesloten bebouwing’ (lees: stad of dorp) vliegt. Verder is het niet toegestaan om boven havens, wegen, industriegebieden en mensenmassa’s te vliegen. Ook moet de bestuurder een vrij zicht op het luchtvaartuig hebben tijdens de hele vlucht en er mag niet ’s nachts worden gevlogen.

Wie zich niet aan de regels houdt kan een boete krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een geldboete zijn. Het is ook mogelijk dat de drone in beslag wordt genomen. Mensen die vaker de fout in gaan, kunnen een gevangenisstraf krijgen.

Wie een ongeluk veroorzaakt met een drone, kan door het slachtoffer aansprakelijk worden gesteld voor de schade en/of verwondingen.

Zie ook: Bijna ongeluk met drone Schiedam.
Drone registreert park A4 Schiedam.

1 reactie op “ONRUST DOOR DRONE SCHIEDAM-ZUID

  1. Verder is het zo dat er sowiezo NIET gevlogen mag worden in de cirkel rondom 16 hoven… in schiedam mag je dus NIET vliegen met een drone. gewoon NIET. ook geen 120 meter of wat dan ook. pas vanaf maasdijk richting hoek van holland mag je vliegen. op internet staat een kaart waar je wel en niet mag vliegen.

    https://kadata.kadaster.nl/dronekaart/

    duidelijker kan niet zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *