RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ONLINE TROL’ WORDT D66-WETHOUDER IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De net benoemde Vlaardingse wethouder Koen Kegel (D66) is gisteravond alweer verzocht om per direct af te treden. Zonder succes. Een motie met die strekking wordt geblokkeerd door het nieuwe college. Raadslid Ron Boers (Heel de Stad) wijst in de motie op het verleden van Kegel: de wethouder is in 2019 ontmaskerd als online trol.

Op verzoek van Rianne Molenaar (Leefbaar Vlaardingen) wordt door een raadsmeerderheid bepaald dat de motie niet in stemming mag worden gebracht. Burgemeester Bert Wijbenga (VVD): “De raad heeft, op voordracht van de formeerde partijen, en na toetsen op de commissie geloofsbrieven over de kandidaat wethouders, gestemd. Toen heeft iedereen kunnen meemaken dat daarmee in meerderheid zes wethouders benoemd zijn. Dan is het echt niet van toegevoegde waarde voor de stad Vlaardingen, als binnen anderhalf uur dat besluit opnieuw ter discussie wordt gesteld.”

Boers constateert dat in 2019 Kegel landelijk nieuws wordt doordat hij met een artikel op Schiedams Nieuws, een publicatie op GeenStijl en daarna ook in heel veel landelijke media wordt ontdekt… als internettrol. Volgens Boers zou het Kegel destijds hebben gesierd als hij toen zijn nevenfuncties (o.a. voorzitter van de werkgevercommissie) uit eigen inzicht en integriteit had neergelegd. Dat heeft hij toen niet gedaan. Boers: ‘Omdat zijn collega’s vonden dat hij kon blijven en hij daarmee aangaf niet te begrijpen hoe integriteit werkt’. Tijdens de debatten na de gemeenteraadsverkiezingen werd destijds, onder andere door Kegel, specifiek gerefereerd aan fake-accounts en trolgedrag, terwijl uitgerekend hij zelf op dergelijk gedrag is betrapt.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *