Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONLINE INFORMATIEAVOND AANPAK MARATHONWEG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen organiseert een online informatieavond over de aanpak van de Marathonweg. Wie meer wil weten, is van harte welkom op een online informatieavond op dinsdagavond 29 juni aanstaande.

De gemeente gaat de Marathonweg vernieuwen. De werkzaamheden starten na de zomervakantie en duren tot in 2022. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer verbeteren en de geluidsoverlast verminderen, zo wordt gehoopt.

Enige jaren geleden startte de gemeente samen met bewoners, ondernemers en vakinhoudelijke deskundigen een zoektocht naar oplossingen voor de problemen die spelen op en rondom de Marathonweg. De gemeente heeft gekozen voor de beste oplossingen binnen het beschikbare budget.

Begonnen wordt ter hoogte van de fietsoversteek met de Zuidbuurtseweg. Hier komt een middeneiland, wat een veilige oversteek bevordert. Op het kruispunt met de Marnixlaan, nu een voorrangskruispunt, komen verkeerslichten. Hierdoor wordt het kruispunt veiliger en kunnen fietsers en voetgangers beter oversteken. Ook wil de gemeente de kruispunten met de Westlandseweg/A20 en met de Floris de Vijfdelaan/Billitonlaan aanpassen. Behalve een reconstructie zijn hier nieuwe verkeerslichten gepland, allebei met een vlottere verkeersafwikkeling tot doel. Voor de aanpak van het kruispunt met de Westlandseweg heeft de gemeente medewerking nodig van Rijkswaterstaat. Ook krijgt de hele Marathonweg, met uitzondering van kruispunten en bochten, geluidsreducerend asfalt.

Op dinsdag 29 juni van 19.30 tot 21.00 uur lichten we via een livestream de plannen toe. Wie is ingelogd op YouTube kan dan vragen stellen in de chat. De online informatieavond is te volgen via www.vlaardingen.nl/kijkmee. Na afloop is de informatieavond terug te kijken op het YouTube-kanaal van de gemeente Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *