WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ONGELUK ZWALUWLAAN SCHIEDAM SCHULD VAN MATTHEW VAN B. (27)’

SCHIEDAM- Een verkeersongeluk, met een zwaargewonde, aan de Zwaluwlaan in Schiedam-Kethel, is te wijten aan het onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag van buurtbewoner Matthew van B., meent het Openbaar Ministerie (OM). De 27-jarige Van B. moet deze week verschijnen voor de rechters van de meervoudige strafkamer in Rotterdam. Op 3 september vorig jaar was Van B., met zijn bestelbus, betrokken bij het ongeluk. Op dat moment is door de politie 250 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht vastgesteld bij Van B.

Voor het OM staat daarom vast dat Van B. onder invloed van alcohol achter het stuur zat en een voetgangersoversteekplaats is genaderd terwijl hij zijn aandacht niet voortdurend op de weg en de overstekende voetgangers vóór hem heeft gehouden. Zodoende is Schiedammer A. de V. met de linker voorzijde van de auto in botsing gekomen, waarbij De V. ten val is gekomen, met als resultaat: heupkombreuk beiderzijds, tweetal wervelbreuken, breuk van het heiligbeen, bloeding tussen de hersenvliezen, breuk jukbeen rechts en meerdere ribbreuken links.

Het OM heeft Van B. gedagvaard, omdat hij heeft geweigerd mee te werken aan een bloedonderzoek. Deze feiten vallen onder de recidiveregeling voor ernstige verkeersdelicten. Van W. is voor een soortgelijk feit al eens eerder veroordeeld. Hij heeft toen een eerste strafpunt gekregen in zijn rijbewijs. Wanneer hij wordt veroordeeld voor de aanrijding aan de Zwaluwlaan, krijgt Van B. een tweede strafpunt. Door het tweede strafpunt wordt zijn rijbewijs automatisch ongeldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *