Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEKSBUS BORSTKANKER MOET TERUG NAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- De mobiele onderzoeksbus voor het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek naar borstkanker moet terug in Schiedam. Dat wil raadslid Monique Rotteveel (LOS). De Schiedamse politica is een online petitie gestart.

Schiedamse vrouwen moeten nu voor het onderzoek naar Rotterdam. Rotteveel hoopt dat de gemeente Schiedam voor deze groep met het RIVM in gesprek gaat om een mobiel onderzoekscentrum (bus) in Schiedam te realiseren.

Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Deze leeftijdsgroep is niet altijd even mobiel. Het is denkbaar dat niet op de uitnodiging wordt in gaan, omdat vrouwen verder moeten reizen of hulp daarvoor moeten vragen, maar de vroege ontdekking van borstkanker kan de kans op genezing vergroot waardoor er een gezondheidswinst is te behalen. Rotteveel: ‘Terug naar Schiedam die bus!’

De petitie tekenen kan HIER.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “ONDERZOEKSBUS BORSTKANKER MOET TERUG NAAR SCHIEDAM

  1. Klopt , mensen blijven weg daardoor. Ik ook. Maar er zit een lift aan die bus waar je alleen met rolstoel 🦼 op mag. Niet met krukken, wat mij nog wel lukt . Dus ja hoe kom je dan boven, want trap gaat ook niet. . Ik moest een jaar of twee gelegen dan maar naar Spijkenisse ofzo toe komen! Nou te gek voor woorden. En dan denk je inderdaad laat dan maar , op hoop van zegen dat ik niks heb. Niet geweest dus.

  2. Ik ga ook iedere 2 jaar naar Rotterdam, maar ik zie het probleem niet, want de locatie is goed bereikbaar. 10 minuten met de metro vanaf station Schiedam. Woon je in noord dan ben je langer onderweg, maar kom op zeg het is maar eens per 2 jaar. Zonde van het geld om een extra locatie regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *