RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK UITBREIDING ÉÉN WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er wordt onderzocht wat de behoefte is aan nieuwe standplaatsen op het woonwagenkamp aan de Schiekade in Schiedam. Als uit dit onderzoek blijkt dat een uitbreiding nodig is, en duidelijk is hoe groot die uitbreiding zou moeten zijn, dan zal de gemeente bekijken op welke manier dat het beste kan. Het onderzoek wordt meegenomen in de Woonvisie 2019.

Vrijkomende standplaatsen worden in Schiedam aangeboden via het ‘aanbodmodel’. Dat betekent dat er geen wachtlijst is en dus op dit moment niet duidelijk is hoeveel vraag er precies is aan standplaatsen. Er komen beperkt standplaatsen vrij. Er is voor de twee woonwagenkampen in Schiedam een voorrangsregel voor inwonende kinderen van 18 jaar en ouder, die onafgebroken vanaf hun 18e verjaardag bij hun ouders ingewoond hebben. Bij de toewijzing van standplaatsen wordt niet gekeken naar familierelaties of het eigendom van de woonwagen die op de standplaats staat.

In 2005 is voor het laatst woonwagenbeleid voor Schiedam vastgesteld. In 2005 is besloten geen derde woonwagenlocatie aan te leggen. Wel is de mogelijkheid gegeven voor kleinschalige uitbreiding op de bestaande locaties. Op de Schiekade zijn in 2011 drie standplaatsen aangelegd. Op de Bramengaarde is geen ruimte voor uitbreiding gevonden. Niet alle bewoners konden zich destijds vinden in het opofferen van de speelplek op het centrum voor uitbreiding.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.