Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK SLOOP HOF VAN SPALAND KOST SCHIEDAM 459.000 EURO

SCHIEDAM- Een tweede haalbaarheidsstudie naar de toekomstplannen met winkelcentrum Hof van Spaland en het Bachplein heeft de gemeente in totaal 459.000 euro gekost.

De winkels in het Hof van Spaland worden herschikt. Dat is de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek naar drie verschillende ontwikkelscenario’s voor het winkelcentrum. Daarmee zijn begin dit jaar de plannen voor sloop van het winkelcentrum van tafel gegaan. Het onderzoek kon rekenen op steun van de winkeleigenaren verenigd in de Coöperatieve Vereniging van Erfpachters Hof van Spaland (CVVE).

Het scenario waarvoor nu is gekozen zou volgens van de leden van de CVVE kansen creëert om het winkelcentrum compacter te maken door een grote supermarkt meer te integreren in het winkelcentrum en andere winkels te herschikken.

Bewoners van de Schiedamse Noordrand hebben in een enquête aangeheven in zeer grote meerderheid (95 %) het winkelcentrum te bezoeken voor de dagelijkse boodschappen en om gezellig te winkelen. Van alle geënquêteerden bezoekt 61 % het Hof van Spaland (bijna) elke week. In totaal 30 % (bijna) elke dag.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “ONDERZOEK SLOOP HOF VAN SPALAND KOST SCHIEDAM 459.000 EURO

 1. Woon bij het C Station Schiedam, en rijdt met mijn Scootmobiel graag naar Hof van Spaland om juist daar te winkelen.. prima overdekte winkels en prettig publiek !! Ik zou zeggen, pleeg onderhoud waar nodig en kijk op
  bepaalde punten of verbeteringen zijn in te passen…!
  Dus ‘k zeg, …. “HOF VAN SPALAND, HOUDT DAT GRAAG IN STAND” !!
  Hier in het Centrum en op de Nolenslaan ben ik al tijden uitgekeken, het is nu wat verrommeld…
  Mogelijk heeft dat ook te maken met de sloop van een deel van de wijk daar…

 2. Ze willen gewoon dat we naar het ongezellige centrum moeten, handen af van ons meest gewaardeerde winkelcentrum met alle winkeliers die de gezelligheid brengen.
  Alles wat we nodig hebben is verkrijgbaar in Winkelcentrum Hof van Spaland.

  1. Tja gratis parkeren dat zal ook een dingetje zijn want dan kunnen ze niet cashen. Maar als dit gesloopt zou gaan worden dan zijn een hoop mensen, en voornamelijk de ouderen de dupe. Het is voor hun een dagelijks loopje, sociaal aspect is ook zeer belangrijk.

 3. Goh, half miljoen nodig om dat uit te zoeken, zonde van het geld, prima winkel centrum, diversiteit aan winkels, goed parkeren. Ben er vanochtend weer geweest en ik woon in West. Hoezo herschikken ga iets nuttigs doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *