Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK SISVERBOD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er komt een onderzoek naar maatregelen tegen straatintimidatie in Vlaardingen. Dat heeft burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) toegezegd aan Leefbaar Vlaardingen (LV). Belangrijk voor de burgemeester is de juridische houdbaarheid van de eventuele maatregelen. Daarnaast moet duidelijk worden welke delen van de stad tot de hotspots behoren: locaties waar vrouwen het meeste last hebben van zaken als het uitgescholden worden voor ‘hoer’, agressieve seksueel expliciete opmerkingen en het achtervolgd worden.

LV is blij met de toezegging van de burgemeester. Ivana Somers (LV): “Dat is heel fijn, dan hoeven we daar geen motie voor in te dienen. Rotterdam gaat vooruitlopend op een wet met boetes werken die er niet om liegen. “

Het in kaart brengen van echte hotspots in Vlaardingen is een volgende stap. Het aantonen van straatintimidatie hoeft op die locaties vervolgens geen enkel probleem op te leveren. Volgens Somers zijn er bij de Politie Eenheid Rotterdam voldoende agentes waarnaar zeker gesist gaat worden wanneer zij zich op de hotspots begeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *