WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK NAAR ZWEMBAD EN ATLETIEKBAAN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De plannen met zowel de atletiekbaan als het zwembad worden in Vlaardingen in samenhang onderzocht. Hierdoor zouden er, volgens burgemeester en wethouders, mogelijk kansen voor beide accommodaties ontstaan.

De gemeente heeft in juni 2021 met zowel de Stichting Vlaardingen Sport (huurder van de atletiekbaan aan de Watersportweg) als de atletiekvereniging AV Fortuna afgesproken te onderzoeken wat de beste mogelijkheden zijn om atletiek in Vlaardingen een plek te kunnen blijven geven. Gelijktijdig ligt momenteel de visie op zwemmen aan de gemeenteraad voor en zal er ook voor een nieuw zwembad een locatieonderzoek starten. Omdat zowel een zwembad als een atletiekbaan belangrijke voorzieningen voor de stad zijn en een flinke oppervlakte vragen worden beide vraagstukken integraal opgepakt.

De atletiekbaan is gebouwd op een instabiele ondergrond en daardoor eerder dan verwacht aan het verzakken. Daarom moet deze voor de tweede keer in 20 jaar opnieuw worden gerenoveerd of hij moet volledig worden vernieuwd. In juni 2021 is met de Stichting Vlaardingen Sport (huurder van de baan) en de atletiekvereniging AV Fortuna afgesproken te onderzoeken wat de beste mogelijkheden zijn om atletiek in Vlaardingen een plek te kunnen blijven geven.

1 reactie op “ONDERZOEK NAAR ZWEMBAD EN ATLETIEKBAAN VLAARDINGEN

 1. Dit gemeentebestuur bestuurt nu een jaar .
  komt alleen met onderzoeken, verder presenteren ze niks
  luchtkastelen bouwen.
  Onderzoeken afwachten etc etc
  Omliggende gemeentes sluiten zwembaden ivm hoge kosten.
  Maar hier word onderzocht voor een 2 zwembad
  Penny wise pound foolisch
  is deze coalitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *