Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK MELDINGSBEREIDHEID CRIMINALITEIT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Studenten Criminologie van de Erasmus Universiteit onderzoeken de meldingsbereidheid van (ondermijnende) criminaliteit in Schiedam. Het is voor de gemeente belangrijk te weten waarom u wel of geen vermoedens meldt.

Inwoners kunnen helpen door vermoedens en signalen van ondermijning bij de gemeente, of bij de politie, te melden. Signalen van ondermijnende criminaliteit zijn bijvoorbeeld afgeplakte ramen bij buren of winkels waar nooit klanten komen. Er zijn aanwijzingen dat niet iedereen melding wil óf kan maken. Dit onderzoek is bedoeld om na te gaan wat hier de redenen voor zijn en wat de gemeente zou kunnen doen om de meldingsbereidheid in de toekomst te vergroten.

Woont u in Schiedam en bent u ouder dan 18 jaar? Doe mee aan dit onderzoek en vul de vragenlijst in. Invullen duurt ongeveer 10 minuten en kan tot 30 april. Deelname is volledig anoniem.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “ONDERZOEK MELDINGSBEREIDHEID CRIMINALITEIT SCHIEDAM

 1. Rij bepaalde gebieden in en de criminaliteit ligt zó voor het oprapen dat het te gek voor woorden is dat de politie nog meldingen nodig heeft. Het wordt tijd dat ze eenvoudig gaan doen waarvoor ze betaald worden.

 2. Leuk hoor dat soort onderzoekjes.
  Maar als je een willekeurige straat in Nieuwland of Oost inrijd heb je geen bereidheid van de burgers nodig om die lui te ( in de positieve zin) verlullen.
  Welk normaal mens durft die lui überhaupt te verlullen?
  Als je het bij de gemeente meld sturen ze een stadswacht en die verteld doodleuk tegen de “boef” dat de buurman hem heeft verlinkt, persoonlijk geconstateerd.
  Gewoon elke bestelauto met een moe kenteken controleren op inhoud, of is dat weer etnisch profileren en gaan advocaten met geiten wollen sokken huilie huilie doen?

  1. En auto’s controleren die meer dan een ton kosten met een bestuurder er in die te jong is om dat bij elkaar te hebben gespaard. O.k. Het kan toevallig een beroemde rappert of voetballert zijn, maar ik wist niet dat er zo ontzettend veel rappers en voetballers in Nieuwland en Oost wonen.

 3. Met een nl kentekens rijden de bulgaren ook rond, kan me haast niet voorstellen ze rijden in de duurste modellen dodge Rams, porche”s en audi”s Bmw’s en mercedes is gewoon onmogelijk, als je zowat in een bouwkrot in west/nieuwland woont, in dit soort dikke wagens rijden normaal gesproken directeuren van hele grote bedrijven, geen bulgaren van tussen de 18 en 30 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *