WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK LAAT ZIEN: LOCKDOWN SCHAADT BINNENSTAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Door de lockdown is het aantal bezoekers aan het centrum van Vlaardingen sterk afgenomen. De cijfers van bureau I&O Research laten dat zien op basis van het tweede ‘Bezoekersonderzoek Binnenstad Vlaardingen’. Het onderzoek was bedoeld om het effect te meten van de proef met het tweede uur gratis parkeren in de openbare garages, maar de cijfers laten meer zien.

Voor een eerste indruk van het effect van het gratis parkeren zijn twee overeenkomstige perioden van acht weken in het najaar van 2018 en 2019 met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat het aantal auto’s dat tussen 1 en 2 uur werd geparkeerd in de garages steeg met 9 %. Het aantal auto’s dat langer dan 2 uur werd geparkeerd, steeg zelfs met 22 %. Ook het parkeren op straat nabij de garages nam licht toe.

Begin juli 2020 werden de cijfers nog een keer op een rij gezet. De eerste twee maanden van 2020 lieten zowel in de parkeergarages als op straat een stijging van het aantal parkeerders zien. Vanaf maart zorgden de lockdown voor een sterke terugloop in het parkeren. Ook de verblijfsduur van parkeerders nam sterk af. Parkeerde voor de lockdown nog 46% van de parkeerders langer dan een uur in de garages, na half maart was dit nog maar 29%.

De terugloop is slechts één van de vele gevolgen van de crises als gevolg van de lockdown (gebaseerd op de bijna wereldwijde corona-hoax).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “ONDERZOEK LAAT ZIEN: LOCKDOWN SCHAADT BINNENSTAD VLAARDINGEN

 1. Wat een kul argument om hier voor de corona te gebruiken. Al ver voor de corona uitbraak was het centrum al niets meer.
  Als je goed rond kijkt weet je al genoeg en hoef je geen duur onderzoek laten doen.

  1. Het is toch algemeen bekend dat tegenwoordig corona overal schuldig aan is… post is trager door corona, webwinkels leveren later door corona, en doordat iedereen bang wordt gemaakt door de overheid voor corona is corona dus ook de oorzaak dat de economie naar de klote gaat….

   Wakker worden het is de schuld van de overheid die weer een nieuw stokpaardje heeft gevonden om meer regels op te kunnen leggen ten koste van de burger en de economie waardoor alles hier naar de klote gaat.

   En om terug te komen op de kop van het artikel: Hadden ze hier ECHT een onderzoek voor nodig? lijkt me duidelijk een logisch geval van oorzaak en gevolg. Iedereen die een klein beetje logisch na kan denken had dit op 16 maart al aan kunnen zien komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *