Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK BIJ 8.000 BOMEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In de Vlaardingse wijken Ambacht, Oost en Centrum start komende week een boomveiligheidsonderzoek. Het gaat om 8.000 bomen.

Ieder jaar laat de gemeente een deel van deze bomen controleren zodat ze allemaal eens in de drie jaar aan de beurt komen. De controles door de boomcontroleurs, zijn visuele controles. De controleurs kijken of er iets aan de boom te zien is, wat duidt op problemen. Zwammen en schimmels, afgestorven takken, rottend hout aan de boomvoet, scheuren; een deskundig oog kan op basis van wat hij ziet een goede inschatting maken van de conditie van de boom.

Met behulp van het rapport van de boomveiligheidscontrole krijgt de gemeente een beeld van de conditie van de onderzochte bomen. Sommige bomen met een slechte conditie, kunnen door goed onderhoud nog wel even mee. Anderen zullen gekapt moeten worden. Ook kan het advies aanleiding zijn voor de gemeente om een boom nader te laten onderzoeken. Steeds wordt er een afweging gemaakt: moet een boom worden gekapt of kan hij met het nodige onderhoud nog een paar jaar een belangrijke bijdrage leveren aan een mooie groene stad?

1 reactie op “ONDERZOEK BIJ 8.000 BOMEN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *