RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERWIJSORGANISATIE ROTTERDAM BETICHT VAN BUITENSPORIG GEBRUIK BELASTINGGELD

ROTTERDAM- Morgenochtend vertrekt een groep van zo’n dertig (aspirant)directieleden van de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO) naar Suriname. Tot ergernis van een anonieme bron, die het heeft over ‘op zakenreis’ door ‘buitensporig gebruik van overheidsgeld’. Het zou gaan om ‘10.000 – 100.000 euro’s’. Ter bewijsvoering is het officiële reisprogramma in de redactiemailbox gedropt.

Bij de RVKO reageert woordvoerder Lia Zwaan – van Schijndel met enige verbazing: ‘Vreemd dat het programma bij jullie terecht is gekomen. Alleen de deelnemers hebben dit gehad. We hebben geen idee van wie dit afkomstig kan zijn.’

Ontkend wordt het niet. Zwaan – van Schijndel: ‘Wij hebben 67 scholen en ruim 130 directieleden. Wij kennen per jaar een instroom van zo’n 10-15 mensen binnen onze vereniging in een tweejarig opleidingstraject voor schoolleiders. Aan het eind van die twee jaar wordt de opleiding afgesloten met een studiereis, bij voorkeur naar een land, waar veel van onze leerlingen vandaan komen. We hebben de ervaring dat zo’n studiereis niet alleen nieuwe inzichten geeft, maar ook heel verbindend werkt. Aan de organisatie die de studiereis organiseert betalen wij € 1.800,= per persoon.’

Dit keer gaan er 30 mensen. Dat zou er mee te maken hebben dat door lockdowns men niet op reis is geweest en er nu een inhaalslag plaatsvindt.

De anonieme bron is niet te spreken over de week naar Suriname: ‘Als je kijkt naar de dagplanning wordt er maar heel weinig gedaan aan scholen bezoeken, maar zal men op kosten van de belastingbetaler vooral het land bezoeken in de vorm van een vakantie.’

11 reacties op “ONDERWIJSORGANISATIE ROTTERDAM BETICHT VAN BUITENSPORIG GEBRUIK BELASTINGGELD

 1. De leerkrachten hebben gisteren ineens allemaal een mail ontvangen met het dringende verzoek vooral niet met de pers te praten. Het advies is om op de eigen locatie bij de directie binnen te lopen voor uitleg, waarbij vermeld wordt dat de diverse directies unaniem achter de studiereizen staan.
  Dit zaakje stinkt behoorlijk. Dit is sowieso niet de eerste “studiereis” (lees:betaalde vakantie) die er door de directieleden gemaakt is.
  Leerkrachten werken zich kapot bij de RVKO en moeten smeken om een salarisverhoging , die doorlopend wordt afgehouden. Het feit dat deze reisjes stil gehouden worden voor iedereen buiten de directieleden geeft genoeg te denken. Ik stuur u dit met een gefingeerd e-mailadres, u zult begrijpen dat ik hier grote problemen mee kan krijgen als mijn naam bekend wordt.

  1. Dit soort onzinnige snoepreisjes is niet alleen binnen het onderwijs heel gewoon en zou over de gehele linie aangepakt moeten worden inplaats van er nu weer een bepaalde etnische groep op aan te spreken. Vergelijkbaar is de kwestie rond de Mos in Den Haag die in feite ook datgene deed dat binnen de politiek breed geacepteerd is, behalve wanneer het lui betreft die niet ‘passen’ binnen de corrupte bestuurscultuur.

  2. Dit soort onzinnige snoepreisjes is niet alleen binnen het onderwijs heel gewoon en zou over de gehele linie aangepakt moeten worden inplaats van er nu weer een bepaalde etnische groep op aan te spreken. Vergelijkbaar is de kwestie rond de Mos in Den Haag die in feite ook datgene deed dat binnen de politiek breed geaccepteerd is, behalve wanneer het lui betreft die niet ‘passen’ binnen de heersende corrupte bestuurscultuur.

 2. Deze snoepreisjes zijn een jaarlijks terugkomend iets. Buiten Suriname zijn er dit jaar ook directieleden naar Marokko geweest op kosten van de belastingbetaler! Vergeet ook vooral niet de dure directievergaderingen met overnachting in hotels als Huis ter Duin in Noordwijk. Op 16 en 17 februari staat er weer een vergadering met overnachting op de agenda nu in een duur hotel in Zeist. Ze kunnen ook vergaderen op locatie en thuis overnachten. Het merendeel is woonachtig in Rotterdam en omstreken dus overnachten is totaal onnodig. Blijkbaar is er geld in overvloed wat helaas niet terugvloeit naar de medewerkers of de kinderen waarvoor het bedoelt is. Ook ik gebruik een gefingeerd mailadres maar ik vind het belangrijk dat collega’s en andere weten hoe de vork in de steel zit.

 3. Deze snoepreisjes zijn een jaarlijks terugkomend iets. Buiten Suriname zijn er dit jaar ook directieleden naar Marokko geweest op kosten van de belastingbetaler! Vergeet ook vooral niet de dure directievergaderingen met overnachting in hotels als Huis ter Duin in Noordwijk. Op 16 en 17 februari staat er weer een vergadering met overnachting op de agenda nu in een duur hotel in Zeist. Ze kunnen ook vergaderen op locatie en thuis overnachten. Het merendeel is woonachtig in Rotterdam en omstreken dus overnachten is totaal onnodig. Blijkbaar is er geld in overvloed wat helaas niet terugvloeit naar de medewerkers of de kinderen waarvoor het bedoelt is. Ook ik gebruik een gefingeerd mailadres maar ik vind het belangrijk dat collega’s en andere weten hoe de vork in de steel zit. En zoals mijn collega in bovenstaande reactie al aangeeft dit zaakje stinkt aan alle kanten.

  1. Nadat ik de reacties had gelezen over dit artikel heb ik getwijfeld of ik hierop wilde reageren. Toch vind ik het passend om een reactie te plaatsen. De reis naar Suriname en de inhoud hiervan, waar dit artikel over gaat, blijkt achteraf naar mijn mening een verkeerde inschatting te zijn geweest. Ik begrijp de ophef die is ontstaan hierover. Verder lees ik dat collega’s zich niet kunnen vinden in de 2 daagse van alle directieleden. Ook dit begrijp als directielid en ik denk dat het goed is om deze 2 dagen later te evalueren of het nog voldoet aan de standaard.

 4. Deze snoepreisjes zijn een jaarlijks terugkomend iets. Buiten Suriname zijn er dit jaar ook directieleden naar Marokko geweest op kosten van de belastingbetaler! Vergeet ook vooral niet de dure directievergaderingen met overnachting in hotels als Huis ter Duin in Noordwijk. Op 16 en 17 februari staat er weer een vergadering met overnachting op de agenda nu in een duur hotel in Zeist. Ze kunnen ook vergaderen op locatie en thuis overnachten. Het merendeel is woonachtig in Rotterdam en omstreken dus overnachten is totaal onnodig. Blijkbaar is er geld in overvloed wat helaas niet terugvloeit naar de medewerkers of de kinderen waarvoor het bedoelt is. Ook ik gebruik een gefingeerd mailadres maar ik vind het belangrijk dat collega’s en andere weten hoe de vork in de steel zit. En zoals mijn collega in bovenstaande reactie al aangeeft dit zaakje stinkt aan alle kanten.

 5. Deze snoepreisjes zijn een jaarlijks terugkomend iets. Buiten Suriname zijn er dit jaar ook directieleden naar Marokko geweest op kosten van de belastingbetaler! Vergeet ook vooral niet de dure directievergaderingen met overnachting in hotels als Huis ter Duin in Noordwijk. Op 16 en 17 februari staat er weer een vergadering met overnachting op de agenda nu in een duur hotel in Zeist. Ze kunnen ook vergaderen op locatie en thuis overnachten. Het merendeel is woonachtig in Rotterdam en omstreken dus overnachten is totaal onnodig. Blijkbaar is er geld in overvloed wat helaas niet terugvloeit naar de medewerkers of de kinderen waarvoor het bedoelt is. Ook ik gebruik een gefingeerd mailadres maar ik vind het belangrijk dat collega’s en andere weten hoe de vork in de steel zit. En zoals mijn collega in bovenstaande reactie al aangeeft dit zaakje stinkt aan alle kanten.

 6. Bizar dat zo’n dergelijke school met geld smijt; de leerkrachten verdienen al weinig, maar dan wel vrolijk op een reis gaan? Zou je dan niet aan je personeel denken, aan de kinderen op school en hun gee betere kansen geven? Schandalig gewoon, en dan toegeven dat de oogkleppen af moeten…. beetje laat toch?
  Ondertussen blijven ze geld uitgeven als water aan dure zaken.
  Gewoonweg onverantwoord… maar goed; niemand die ingrijpt, dus ze gaan op deze wijze gewoon vrolijk verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *