RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERNEMERS ZORGEN VOOR ZES AED’S IN VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- Wethouder Bart Bikkers (VVD) is vanmiddag aanwezig bij het activeren van AED’s in Vlaardingen-Holy. Ondernemersvereniging heeft zes AED’s laten plaatsen in de wijk. Het geld voor de aanschaf is afkomstig van het Ondernemersfonds Vlaardingen.

Vorig jaar zomer is al de toezegging gedaan door het gemeentebestuur van Vlaardingen om in gesprek te gaan met de Vlaardingse middelbare scholen om EHBO- en AED-lessen onder de aandacht te brengen. Een bijna unanieme gemeenteraad heeft die opdracht meegegeven aan het college op initiatief van de fractie Boers (fB). Alleen raadslid Bert van Nieuwenhuizen (D66) stemde tegen.

In Nederland worden jaarlijks 15.000 tot 16.000 mensen het slachtoffers van een hartstilstand. Het kunnen reanimeren en omgaan met een AED kan in zulke gevallen mensenlevens redden. Maar volgens de fB hebben jongeren tussen de 12 en 18 jaar vaak geen idee hoe een AED werkt. Bijna één op de zes jongeren tussen de 12 en 18 jaar weet zelfs niet wat een defibrillator is. Scholieren die EHBO- en AED-lessen hebben gehad kunnen in noodsituaties direct handelen dankzij de kennis en het vertrouwen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *