RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERNEMERS NIET BETROKKEN BIJ CAMERA KOEMARKT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Ondernemers zijn het afgelopen jaar niet bevraagd over hun ervaringen met het cameratoezicht in de binnenstad van Schiedam. Desondanks heeft de burgemeester tot verlening van het cameratoezicht besloten tot zeker 31 december 2023.

Om de subjectieve veiligheid te meten, hebben ondernemers in voorgaande periodes een enquête ontvangen. Door de samenloop met de opgelegde lockdown, de drukte hierdoor bij team Toezicht en Handhaving en de recente sluiting van winkels, is er in december 2020 geen enquête gehouden bij ondernemers. Bij voorgaande metingen heeft 90% van de ondernemers aangegeven dat cameratoezicht een goede bijdrage levert aan het handhaven van de openbare orde en 64 % gaf aan dat het veiligheidsgevoel toeneemt of sterk toeneemt door cameratoezicht.

Horeca-activiteiten gaan vaak gepaard met allerlei soorten van overlast en incidenten. Politie, horeca-ondernemers en de gemeente hebben diverse maatregelen getroffen om de overlast te beperken. Net als bij de ondernemers heeft er bij de horeca geen evaluatie plaatsgevonden in december 2020. Bij de 3e en 4e meting hebben de horeca-ondernemers destijds aangegeven dat de overlast op straat sinds de invoering van cameratoezicht is afgenomen. Horeca-ondernemers gaven toen aan dat vervelende personen die op uitgaansavonden bleven hangen, dit nu veel minder doen. Horecaondernemers en hun personeel (portiers o.a.) gaven bij de politie aan dat ze een veiliger gevoel hebben nu er door de politie meegekeken kan worden als er zich een incident voordoet. Zij waren bij de vorige evaluatie dan ook voorstander van een continuering van het cameratoezicht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *