Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERNEMERS MAASSLUIS WILLEN NIEUWE JUMBO AAN ZUIDVLIET

MAASSLUIS- Supermarkt Jumbo moet een in- en uitgang krijgen aan de Zuidvliet in het stadshart van Maassluis. Ondernemers in de binnenstad pleiten voor deze optie nu de plannen voor nieuwbouw zijn gepresenteerd. Jumbo betrekt een pand bij de nieuwbouw op de Vlietlocatie.

Jolanda Boerdijk, van Brasserie de Lantaern, wordt met haar horecabedrijf de directe buur van de nieuwbouw. Boerdijk: Een trekker is een goede aanvulling van het stadshart. Zoals de Jumbo dus, maar wel met een ingang op de juiste plek. Uit onderzoek van de nieuwe winkelstraat is het winkelrondje noodzakelijk. Het winkelrondje moet de verbinding realiseren tussen de Zuidvliet, Nieuwstraat, Boogaardstraat en de Anne de Vriesstraat, want bij het hele rondje moeten winkelruimtes aanwezig zijn. Anders kan er dus niet gesproken worden van een winkelrondje.”

Aan het uiterlijk van de nieuwbouw valt overigens ook nog wel wat te verbeteren, vindt de horecavrouw. “Het Stadshart maakt deel uit van het beschermd stadsgezicht. Ik weet het helemaal, omdat ikzelf in een prachtig pandje zit uit 1649. De uitstraling van de nieuwbouw sluit hier niet zo op aan. Terwijl de nieuwbouw wel direct grens aan monumenten. Ik denk dat dat wel aangepast moet worden.”

Ook andere ondernemers steunen het betoog van de Lantaern bij het inspreken tijdens de raadscommissie. Een ingang voor de Jumbo is een absolute must. Boerdijk: “Laat ik het zo zeggen, hoe dichter die bij de entrees van alle winkels komt te liggen, hoe groter de kans op combinatiebezoek. Hoe groter de kans dat mensen ook naast de supermarkt andere winkeltjes gaan bezoeken. Dat is wat je uiteindelijk zou moeten willen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *