WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERNEMER (36) SCHIEDAM VERDACHT VAN FRAUDE EN VERDUISTERING

SCHIEDAM- De 36-jarige Pakistani Chaudhary Z. uit Schiedam wordt verdacht van fraude rond het faillissement van zijn bv en met de omzetbelasting. Het Openbaar Ministerie (OM) geeft Z. morgen de gelegenheid om de stukken toe te lichten voor de meervoudige strafkamer.

De besloten vennootschap van de inwoner van Schiedam-Sveapark was gevestigd in Hengelo en Den Haag. Het bedrijf wisselde in 2017 van eigenaar: een stichting kocht in 2017 de aandelen voor slechts 500 euro. Op het moment van de aankoop was de bv al jaren verliesgevend. Jaarlijks zou er volgens de belastingaangiften tonnen aan huisvestingskosten worden betaald.

Er zou zijn gerommeld met de aangifte van de omzetbelasting over het tweede kwartaal van 2017. Op het ingeleverde aangifte biljet zouden onjuiste bedragen zijn vermeld, waardoor te weinig belasting is geheven, denkt het OM.

Terugbetalen wordt lastig, omdat de bv van Z. op 24 april 2018 in staat van faillissement is verklaard. Het OM verdenkt Z. van opzet: ‘Wetende dat hierdoor een of meer schuldeisers worden benadeeld.’

Tegelijk zouden door Z. zaken op naam van de bv zijn vervreemd, te weten een Mercedes-Benz  A 200 CDI AMG en een BMW X5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *