RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERHOUDSBEURT GEMAAL SLUISPOLDER MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het gemaal van de Sluispolder, dat zich bevindt in de Wippersmolen in Maassluis, is toe aan een grondige onderhoudsbeurt. De elektrotechnische installatie voor de bediening van het gemaal wordt vervangen.

Dit is nodig om de levensduur van het gemaal te verlengen. Bij de opknapbeurt wordt ook de capaciteit van het gemaal vergroot, zodat het meer regenwater sneller kan wegpompen. Het gemaal krijgt tegelijkertijd een nieuwe visvriendelijke pomp. Zo helpt Delfland vissen. Vissen zwemmen namelijk van de ene plek naar de andere op zoek naar eten, om te paren en om op te groeien. Door de pomp aan te passen kunnen ze veilig het gemaal passeren.

Het fietspad dat ook de toegangsweg is naar het gemaal blijft tijdens de werkzaamheden open. Voor de veiligheid van de fietsers maakt de aannemer gebruik van een tijdelijke bouwweg. Met (verkeers)borden wordt hier de nodige aandacht voor gevraagd.

Binnenkort begint de aannemer met de voorbereidingen voor de uitvoering. Onder meer met het inrichten van het bouwterrein. Gedurende het project neemt een tijdelijke pompinstallatie de functie van het gemaal over, zodat de bewoners van de wijk ook tijdens de werkzaamheden droge voeten houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.