RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERGANG ZWEMBAD ZUID VOLGENS VOORSPELLING OUDERENPARTIJ SCHIEDAM

SCHIEDAM- De aanpak van Zwembad Groenoord, en de waarschijnlijke sluiting van Zwembad Zuid, in Schiedam verlopen exact zoals bijna 2 jaar terug voorspeld door de OuderenPartij Schiedam (OPS). Alle beschikbare middelen gaan definitief naar Zwembad Groenoord en geen cent naar Zuid.

De werkzaamheden aan Zwembad Groenoord in Schiedam starten naar verwachting in 2025. Vorige week hebben de coalitiepartijen in de gemeenteraad, samen met het CDA, de plannen voor het zwembad mogelijk gemaakt. Volgens de oppositiepartijen – minus het CDA- ten koste van Zwembad Zuid.

Zwembad Groenoord krijgt een derde bassin. Dit zou nodig zijn om het zwembad te laten meegroeien met het toenemende aantal inwoners van de stad. Ook is de watertemperatuur per activiteit dan beter te regelen, is de verwachting. Het zwembad wordt aangesloten op het warmtenet, dat op dit moment wordt aangelegd in Groenoord. Daardoor kan Zwembad Groenoord worden afgekoppeld van het gasnet.

De gehele gemeentelijke vastgoed portefeuille in Schiedam-Groenoord wordt vanaf 2026 aangesloten op het toekomstig warmtenet van Eneco. De kosten, een totaalbedrag 1.075.331 miljoen euro, worden door de gemeente voorgefinancierd.

In de zomer van 2021 voorspelde de OPS al het verdwijnen van Zwembad Zuid: ‘Geslachtofferd om het afsluiten van de gaskraan in de wijk Groenoord mogelijk te maken’. Bij monde van fractievoorzitter Maarten Reuderink verklaarde de OPS destijds: “Want laten we eerlijk wezen, we kunnen de warmte-equivalenten gewoon niet missen om de businesscase ‘Groenoord van gas los’ kloppend te krijgen.”

Coalitiepartij Progressief Schiedam (PS) blijft geloven in een particulier initiatief voor Zwembad Zuid. Voormalig PS-bondgenoot GroenLinks heeft dit, vanuit de oppositie, afgedaan als het bieden van ‘valse hoop’. PS heeft in het verkiezingsprogramma staan dat men tegen sluiting is van het zwembad op de Westfrankelandsedijk.

Overigens schijnt er ook nog een actiecomité te bestaan dat zich beijvert voor de bouw van een nieuw complex met zwembad op de Westfrankelandsedijk, maar de communicatie van het comité verloopt selectief via zelfgekozen lijnen.

1 reactie op “ONDERGANG ZWEMBAD ZUID VOLGENS VOORSPELLING OUDERENPARTIJ SCHIEDAM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.