Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ONDERBEZETTING POLITIE ROND TERRASSEN STRAND HOEK VAN HOLLAND’

HOEK VAN HOLLAND- Rond het strand van Hoek van Holland worden maandag vier extra beveiligers ingezet. Deze beveiligers functioneren op de eerste plaats als gastheren wanneer vanaf 12.00 uur de terrassen weer open mogen. ‘Politie en boa’s zijn zichtbaar aanwezig op het strand’, verzekert de gemeente Rotterdam. De PvdA in de Gebiedscommissie vindt de situatie desondanks zorgelijk. De partij wil niet zeggen dat er een zware onderbezetting aan handhavers is tijdens Tweede Pinksterdag, maar het is voor de PvdA wel ‘een heel belangrijk aandachtspunt’.

Meerdere leden van de Gebiedscommissie zijn er niet gerust op dat ondernemers het Hoekse strand al hebben aangeprezen als ‘het grootste terras van Nederland’.

Ineke Vos (PvdA): “Ik vind het heel erg leuk dat het gebeurt, maar wat gaat het betekenen voor de politie-inzet en handhaving? Ik heb gesproken op Hemelvaartdag met de politie en met de boa’s en die zeiden sowieso; we zouden eigenlijk een of twee uur eerder moeten beginnen, zodat we proactief al mensen kunnen sturen naar plekken waar ze al dan niet mogen staan. De politie gaf eigenlijk aan, we zijn gewoon met één motor en één wagentje. Dus met te weinig mensen aanwezig.”

Leden van de Gebiedscommissie zijn er niet gerust op dat ondernemers het Hoekse strand al hebben aangeprezen als ‘het grootste terras van Nederland’.
De gemeente Rotterdam wil zo min mogelijk ruchtbaarheid geven aan de verruiming van de terrassen aan het Hoekse strand in een poging de toeloop te beperken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *