Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDANKS WARTAAL BURGEMEESTER: HORECA MAASSLUIS WIL OVERLEVEN

MAASSLUIS- Zeker vijf ondernemers in Maassluis gaan proberen met hun horecabedrijven te overleven door de exploitatie van een winterterras. Brasserie 2012, Brasserie Monsieur Paul, Eetcafé The Ollies, Café Pulp (het voormalige Oporto) (en een bedrijf aan de Doctor Kuyperkade 10) willen gebruikmaken van een speciale regeling om hun terras van de winter open te houden, indien de horeca weer verder mag.

Vooral horecabedrijven worden momenteel zeer zwaar getroffen door de internationale klopjacht op het relatief onschuldige SARS-CoV-19: Het sterftepercentage met ‘het virus’ ligt op 0,2 %. Ter vergelijking: het aantal doden door de griep lag de afgelopen jaren op ongeveer 0,16 % (Bron: WHO). Alle (merendeels financieel gezonde) horecabedrijven is desondanks een sluitingsbevel opgelegd, alleen bezorgen en afhalen worden nog toegestaan.

In Maassluis blijft burgemeester Edo Haan (PvdA) ondertussen feitenvrije berichten verspreiden over ‘het virus’. De burgemeester noemt de situatie ‘ernstig tot zeer ernstig’ zonder enig bewijs. Haan: “ Ik wijs er daarbij wel op dat het aantal slachtoffers niet stijgt tot nu toe, gelukkig, maar goed, we hebben toch te maken met … uh… honderden mensen die besmet of besmet zijn of besmet zijn geweest in onze stad.”

De door Haan aangehaalde exponentiële stijging aan ‘besmettingen’ zijn misleidend, omdat ook het aantal tests exponentieel is toegenomen. De PCR-tests zijn daarbij uiterst onbetrouwbaar en zorgen daarmee voor een vertekend beeld. Desondanks zijn alle maatregelen op deze tests gebaseerd.

Voor de eerste burger aanleiding bij het team Handhaving & Toezicht extra toezichthouders aan te stellen voor een tijdelijke periode, om zodoende de handhaving van de ‘corona-maatregelen’ aan iedereen op te leggen.

Haan wenst daarnaast in ‘dialoog te gaan met de stad’. Deze gesprekken hebben tot doel om vanuit het gemeentebestuur aandacht te geven en te luisteren naar wat er speelt in de betreffende organisaties en, waar nodig en mogelijk, faciliterend en ondersteunend te zijn voor deze organisaties zodat zij ‘zo goed en stabiel mogelijk uit deze langdurige crisis komen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *