RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDANKS SUCCES GEEN VASTE CAMERA PRINS HENDRIKSTRAAT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De mobiele camera in de Vlaardingse Prins Hendrikstraat is in één zaak ondersteunend gebleken aan het opsporingsonderzoek. Dat wordt de fractie Boers (fB) duidelijk gemaakt door het stadsbestuur. De fB krijgt in antwoord op hun schriftelijke vragen tegelijk te horen dat camerabeelden alleen vaak niet voldoende zijn om als bewijs te dienen. Daarvoor zijn meer factoren en bewijsmiddelen nodig. Wel heeft het cameratoezicht een preventieve werking, meent men op het stadhuis.

Het plaatsen van een vaste camera acht de burgemeester op dit moment niet proportioneel. Dit is voorbehouden aan gebieden met functies die kwetsbaar zijn voor overlast en criminaliteit, zoals het uitgaansgebied

Erkent wordt wel dat de Prins Hendrikstraat onder druk staat (‘Niet voor niets behoort Prins Hendrikstraat tot de aandachtsgebieden‘). Er is onder andere sprake van sociale problematiek, jeugdoverlast en drugsproblematiek. Met een behoorlijke mix aan maatregelen probereert de gemeente dit, naar eigen zeggen, beheersbaar te houden. Er wordt extra gesurveilleerd door politie en handhaving. Er is een mobiele camera geplaatst. De aanpak van een overlastgevende jeugdgroep is geïntensiveerd via de groepsaanpak. Daarin is één van de interventies zoveel mogelijk repressief optreden bij overtredingen en strafbare feiten. Ook zou stevig worden ingezet op het tegengaan van het dealen van (hard)drugs waarbij de strafrechtelijke aanpak wordt gecombineerd met een bestuurlijke aanpak.

Een controle achter de voordeur door een interventieteam kan onderdeel zijn van de mix aan maatregelen.

2 reacties op “ONDANKS SUCCES GEEN VASTE CAMERA PRINS HENDRIKSTRAAT VLAARDINGEN

  1. Wat die bewijsvoering betreft mogen we die wet weleens aanpakken. Vaste camera’s zijn uit de tijd. Ik ga geen illegale dingen doen onder een vaste camera, maar ga een stukkie verderop staan. Mobiele locatie’s of drones zijn meer van deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *