Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDANKS LOCKDOWN DOORGANG BOUWPLANNEN SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Ondanks de lockdown gaan in Schiedam de bouwplannen door voor onder meer de twee woontorens op de Vlaardingerdijk (voormalige slachthuisbuurt). Volgens wethouder Fahid Minhas (VVD) betreft het daarbij ‘goede en betaalbare woningen’. Minhas: ‘Deze week is gestart met het bouwrijp maken van het Toernooiveld in Schiedam-West. Hier komen 119 huur- en 30 koopappartementen en een supermarkt en brasserie in de plint’.

Het gemeentebestuur ziet de bouw helemaal zitten nadat de ontwikkelaar diverse gesprekken heeft gevoerd met omwonenden en met de in de omgeving aanwezige bedrijven. Het plan is naar aanleiding van deze voorspraak aangepast. Het gaat daarbij om het vergroenen van de aan de woonwijk grenzende zijde van het complex, het vanwege de bezonning wijzigen van de positionering van het complex en het onderzoeken van de mogelijkheden voor een extra ontsluiting van de wijk vanaf de Burgemeester van Haarenlaan. Daarnaast zouden omliggende bedrijven door deze ontwikkeling niet in hun bedrijfsvoering worden beperkt.

Voor de ontwikkeling van de twee duurzame woontorens op de Vlaardingerdijk (‘Let’s Go West’) is de gemeente vorig jaar overgestapt van WOH naar Heembouw. Let’s Go West wordt een iconisch, duurzaam en gasloos gebouw met een groene gevel. Middeldure koop- en huurwoningen vullen het gebouw, samen met een aantal (buurt)voorzieningen en een overdekte parkeergarage.
Tegelijk heeft verantwoordelijk wethouder Minhas vorig jaar toegegeven dat er ‘enige hinder’ zal ontstaan voor de omgeving door de komst van een COÖP supermarkt onder de nog te bouwen woontorens op de Vlaardingerdijk. Omwonenden vrezen voor grote verkeersdrukte, omdat de COÖP ook bezocht zal worden door klanten met een auto. ‘En dat nabij knooppunt Vijfsluizen, waar dagelijks het verkeer muurvast staat’, volgens de bezwaarmakers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “ONDANKS LOCKDOWN DOORGANG BOUWPLANNEN SCHIEDAM-WEST

  1. Weer 149 extra gezinnen welke mogelijk gaan klagen over de industrie welke zich aan de overkant van de weg bevind. Maak van deze locatie een park en zet deze woortorens op een plek waar zij geen overlast kunnen ervaren van de industrie.

    Alleen op deze manier kunnen wij onze industrie welke al jaren daar al gevestigd is en de daarbij behorende werkgelegenheid behouden voor onze gemeente.

  2. Lekker doordrammen met de plannen. Het is daar al niet houdbaar met de verkeers en parkeer druk. Maak er een leuke speelplaats van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *