Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONBEHAGEN BIJ CENSUREREN OMROEP VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) spreekt berouwvol over zijn actie tot het censureren van Omroep Vlaardingen, wanneer naar zijn beweegredenen wordt gevraagd om een satirisch lied bij de omroep offline te laten halen. De Leede zegt te hebben gehandeld in opdracht van het Dagelijks Bestuur van Stroomopwaarts. Naast drie wethouders van de waterweggemeenten zit ook de directeur van Stroomopwaarts aan bij de vergaderingen van dat bestuur. De directeur wordt in het lied onder meer neergezet als zogenaamde verzamelaar van kinderporno. Het bestuur vreest dat dit satirisch bedoelde lied verkeerd kan worden uitgelegd.

De Vlaardingse wethouder heeft de maker van het lied afgelopen donderdag telefonische benaderd met het verzoek tot verwijdering. De Leede over het verzoek: “Ik heb mijzelf beloofd om het in ieder geval nooit meer te doen, want het gaf mij een te onbehagelijk gevoel.”

De actie van de wethouder, namens het bestuur van Stroomopwaarts, is succesvol: het werk is verdwenen en maker Tjerk van der Ende wil er liever niets meer over zeggen. De Leede: “Nou ja, ik heb hem vertelt hoe ik erin sta. Ik heb een verzoek gedaan. Dat heeft ‘ie gehonoreerd, dat verzoek. Als hij het terugplaatst dan vind ik dat heel treurig, maar goed, het is uiteindelijk aan hem.”

Komt er dan een tweede telefoontje?

De Leede: “Nou ja, misschien met de vraag waarom hij het er weer opgezet heeft, om dat te vragen. Wij gaan ook niet over wat Omroep Vlaardingen uitzendt. Ik niet persoonlijk en ook het gemeentebestuur niet. In dit geval heb ik het gedaan, ik ga dat ook niet ontkennen, daar zie ik geen enkele aanleiding toe, maar als het er morgen weer staat of een ander filmpje, ja, het zij zo.”

Volgens programmamaker Van der Ende valt morgen de beslissing over hoe nu verder. Dit alles na overleg tussen hem en het bestuur van Omroep Vlaardingen.

Foto: wethouder Bart de Leede (GroenLinks)

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “ONBEHAGEN BIJ CENSUREREN OMROEP VLAARDINGEN

 1. Meneer Bart de Leede (GroenLinks) vertegenwoordigde hier als bestuurslid dus Stroomopwaarts MVS in rechte en trad hier dus niet op als wethouder van aandeelhouder Vlaardingen. Het lijkt erop dat Stroomopwaarts MVS zich (ook) hier schuldig heeft gemaakt aan bepaalde misdrijven. Het gaat namelijk niet aan dat rechtspersoon Stroomopwaarts MVS andere bedrijven op eender welke wijze onder druk zou (kunnen) zetten.

  1. Opgemerkt moet hierbij nog worden dat wat de redactie hier noemt ‘Dagelijks Bestuur’, die wettelijk bepaalde bestuurslaag feitelijke is opgeheven, waarvoor wordt verwezen naar onderstaande berichtgeving:

   WATERWEG ACTUEEL
   STROOMOPWAARTS STOPT MET GEMEENTESECRETARISSEN
   4 december 2017
   geen reacties

   VLAARDINGEN- Stroomopwaarts kan zonder de gemeentesecretarissen in het bestuur. Ze zijn niet meer nodig nu het participatiebedrijf in rustiger vaarwater is gekomen. Dat laat de Vlaardingse wethouder Cees Oosterom (CDA) weten.

   Participatiebedrijf Stroomopwaarts is het gevolg van het samengaan van verschillende diensten bij de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. “Toen we Stroomopwaarts begon hadden we uiteindelijk drie bedrijven. Drie sociale diensten en drie sociale werkvoorzieningen”, zegt Oosterom. “Dat moest in elkaar gevlochten worden. En daarom hebben wij gezegd we willen graag die gemeentesecretarissen, want die zijn de hoogste ambtenaren en die kunnen aansturen.”

   Het algemeen bestuur van Stroomopwaarts blijft bestaan uit drie wethouders, per gemeente één, en een directeur. Oosterom: “En daar kunnen we goed zaken mee doen.”

   En hier zien we dus hoe Stroomopwaarts, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Bart de Leede, haar zaakjes ook hier heimelijk pleegt te ritselen

   1. Anders dan dat oud-wethouders Cees Oosterom hier stelt, maakt mw. Curfs nadrukkelijk geen deel uit van het Algemeen Bestuur van Stroomopwaarts MVS. Mw. Curfs is zakelijk directeur van het steeds in privaat optredende Participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS en presenteert zich ook als zodanig. Daarbij zwaait zij volkomen duidelijk op stalinistische wijze de scepter binnen het participatiebedrijf.

    Dat bepaalde werknemers van het Participatiebedrijf net als Curfs ook de ambtelijke status hebben wil nog niet zeggen dat zij daarmee boven elke kritiek verheven zouden zijn, zoals de wethouders burgers en raadsleden proberen wijs te maken, uiteraard volgens de ‘methode-Curfs’, de methode van intimidatie en bedreiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *