Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONBEGRIP VOOR MINDER VEILIGHEIDSRISICOGEBIEDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De bedrijventerreinen in Vlaardingen horen op de lijst van veiligheidsrisicogebieden, vindt het stadsbestuur. De gemeente gaat daarom nogmaals met het Openbaar Ministerie en de politie in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken wat er nodig is om deze gebieden op die lijst te krijgen, dan wel welke andere middelen er zijn om de problematiek aan te pakken. Het gaat daarbij vooral om de aanpak van illegale en ondermijnende activiteiten.

Recent zijn de wijken Vlaardinger-Ambacht en Babberspolder juist van de lijst met veiligheidsrisicogebieden gehaald. Vooral het niet langer aanwijzen van Ambacht zorgt voor onbegrip in de buurt, na de heropening van café De Gouden Leeuw. De zaak werd vorig jaar geloten, omdat in november 2018 drie steekwapens zijn aangetroffen in het bedrijf door de politie. De buurt loopt al geruime tegen de vergunningverlening te hoop, omdat het café voor grote overlast zou zorgen, maar burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft vorig jaar vastgesteld dat in Ambacht-Babberspolder voor het tweede half jaar op rij de wapengerelateerde incidenten zijn afgenomen, dus hoort de buurt niet meer op de lijst van veiligheidsrisicogebieden.

In buurten op de lijst mag de politie preventief fouilleren. In de Gemeentewet is vastgelegd dat de burgemeester alleen een wijk kan aanwijzen als veiligheidsrisicogebied na overleg met de officier van justitie. Bovendien moet de burgemeester het aanwijzingsbesluit goed motiveren. Hiervoor is een onderbouwde rapportage (bijvoorbeeld van de politie) noodzakelijk. Preventief fouilleren mag niet als ‘oneigenlijk middel’ worden ingezet om bijvoorbeeld ondermijning of illegale activiteiten in een bepaald gebied aan te pakken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *