Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONBEANTWOORDE VRAGEN BIJ ‘CORONA-UITBRAAK’ MAASSLUIS

MAASSLUIS- Burgemeester Edo Haan (PvdA) beweert in een open brief dat een bewoner van het Maassluise verpleeghuis de Tweemaster is overleden aan ‘het virus’(Covid-19, red.). Desgevraagd reageert de gemeente niet op vragen naar de onderliggende aandoeningen van de overledene. Onderliggende aandoeningen zorgen ervoor dat patiënten die al een kwetsbare gezondheid hebben net iets eerder komen te overlijden op het moment van besmetting, blijkt uit gedetailleerde informatie van GGD’s en ziekenhuizen die het RIVM in maart al openbaar heeft gemaakt.

In zijn brief heeft de burgemeester het over ‘een uitbraak van het coronavirus’. Haan: ‘Ik maak mij grote zorgen om de mensen die besmet zijn geraakt. Dit raakt ons allemaal.’

In de technische briefing die het RIVM op 25 juni aan de Tweede Kamer gaf, blijkt dat 98 % van de mensen die besmet raakt, geen tot nauwelijks ziekteverschijnselen heeft.  Van de duizend mensen die het virus krijgen, belanden 3,5 mensen op de intensive care. Vrijwel alle overledenen onder de 70 jaar hadden een of meer ernstige onderliggende aandoeningen. Het merendeel had ernstige hartaandoeningen.

De Tweemaster in Maassluis is onderdeel van de Argos zorggroep. De organisatie meldt: ‘Momenteel zijn 17 bewoners op woonzorggroep De Ever en 12 medewerkers positief getest. De komende dagen blijven wij preventief testen, waardoor het aantal positieve testen, ook bij mensen zonder klachten, kan oplopen.’

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de asymptomatische verspreiding (mensen zonder klachten) een ‘zeer zeldzaam’ gegeven.

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat in heel Nederland tot nu toe 70 mensen zijn overleden aan Covid-19 zonder onderliggende aandoeningen.

De symptomen van een mogelijke besmetting met Covid-19 zijn exact dezelfde als die van een gangbare griep: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts (38 graden of hoger).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *