Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OMVANG SCHIEDAMSE PANDEN IN HANDEN UITZENDBUREAUS DUISTER

SCHIEDAM- Het is voor de gemeente Schiedam niet mogelijk om aan te geven hoeveel panden in handen zijn van uitzendbureaus die daar arbeidsmigranten huisvesten. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad rond de Evaluaties aanpak Woonoverlast.

Vanuit het uitvoeringsprogramma wordt er gewerkt aan een data analyse om deze vraag te beantwoorden. Deze analyse moet voldoen aan de waarborgen op het gebied van privacy. Naar verwachting zijn de gevraagde gegevens volgend jaar wel beschikbaar.

Medewerkers van Toezicht & Handhaving hebben afgelopen week een aantal panden verspreid over Schiedam gecontroleerd. Bij die controle werden verschillende misstanden aangetroffen. Tijdens de controles kwam onder meer een verhuurmakelaar in beeld die hoge provisie vraagt voor het bemiddelen in woonruimte en deze contant laat betalen. Door als verhuurmakelaar de huur contant te ontvangen, blijven criminelen uit het zicht van de overheid. Dit heeft negatieve gevolgen voor de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “OMVANG SCHIEDAMSE PANDEN IN HANDEN UITZENDBUREAUS DUISTER

 1. Ik zie vaak woningen waarvan hun hele ramen dichtgeplakt zijn met isolatiemateriaal , dan denk ik ; Klopt dit nou wel of niet ?………………

 2. In Vlaardingen west lijkt wel een anclave te worden….
  Het wordt tegek gewoon. Meer oostblokkers dan Nederlanders.
  En trappenhuizen worden 1 grote smeerboel.
  niet leuk wonen meer….. VvE doet niks met klachten

  1. Slechte zaak dat de VVE dit niet op pakt. Ik zou dan zeggen, tijd voor een ander bestuur, als men niet de verantwoordelijkheid wil of durft te nemen. Als men zich er goed in verdiept, kan er toch wel e.e.a. aan gedaan worden en met behulp van overige vaste bewoners die overlast ondervinden, valt er toch iets aan te doen. Samen sta je sterk !
   Dossier opbouw is zeker een optie en de eigenaar aanspreken op diens verantwoordelijkheid. Doet de eigenaar er niets mee, registreer het voor jezelf en klop aan bij de VVE Helpdesk van de gemeente ( https://www.servicepuntwoningverbetering.nl ) en meld de problemen.
   Sinds oktober 2019 is er ook de paraplubestemmings plan Wonen. Kijk daar ook eens naar.

  2. Verschrikkelijk is het, alleen maar Turken, Polen en Bulgaren in mooie Mercedes en andere dure auto’s. De overgebleven Nederlanders zijn zielig onverzorgd en op een oude fiets, terwijl juist die mensen Nederland weer opgebouwd hebben na de oorlog. Partij Boers heeft het bij het rechte eind maar net als in de regering is er weinig steun voor.

 3. Hier in de Gorzen in Schiedam zuid huizen worden opgekocht door aankoopmakelaars en vervolgens komen er arbeidsmigranten in ook van uitzend bureaus

 4. Kijk maar in de Albertingk Tijmstraat, hele Bulgaren anclave. Hebben ook nog 2 garages.
  Gooien ook hele huisraat naar buiten parkeren op de stoep betalen 25€ belasting per jaar op kenteken van eigen land. Ook al wonen ze al 2 jaar hier en wij maar betalen. Controle ho maar in de stad lopen hele gezinnen waar leven die van? Een uitkering van onze belasting centen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *