Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OMSTREDEN ONDERZOEK VRAAGT NAAR INKOMEN VRIJWILLIGERS SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Er wordt Schiedamse vrijwilligers naar hun inkomen gevraagd, in de enquête die hoort bij het omstreden onderzoek van 30.000 euro . Dat meldt PvdA-fractievoorzitter Petra Zwang. De voorvrouw van de oppositiepartij laat weten: ‘Waardering voor de Schiedamse vrijwilligers. Hoe moeilijk kan het zijn. Drie Proosjes in een zakje en klaar. Steeds als ik denk het kan niet gekker: het onderzoek wat 30.000 euro kost vraagt in de enquête de vrijwilligers naar hun inkomen!’ En volgens de politica zijn er ook vragen naar de opleiding van de vrijwilligers: ‘Is dat relevante informatie?’

Zwang krijgt reactie uit de hoek van coalitiepartij Progressie Schiedam (PS). Hun fractievoorzitter komt met een optelsom. Frans Hamerslag (PS): ‘Ja, een Proosje is 5 euro, dus 15 euro per vrijwilliger. 16000 vrijwilligers = 24.0000 euro om het even concreet te maken.’Zwang: ‘Dat zou geweldig zijn. 16.000 is een geschat aantal. De wethouder zegt er nu maar 2000 te bereiken.’

Wethouder Patricia van Aaken (CDA) heeft een ‘volledig onafhankelijk’ bureau ingeschakeld om onderzoek te doen naar de waardering van vrijwilligers. Het onderzoek is een reactie op onvrede over het eindejaarsgeschenk voor Schiedamse vrijwilligers. In december zijn vrijwilligers bedankt met een bioscoopbezoek. Dat was een andere manier dan de gift in de jaren daarvoor (Proostje-muntjes, red). De voornaamste reden hiervoor was de oplopende kosten vanwege het toegenomen aantal vrijwilligers, maar ook of de invulling van de gift niet meer gericht moest zijn op het samenbrengen van de vrijwilligers.

Raadslid Monique Rotteveel (LOS) bracht vorige week naar buiten dat het onderzoek zal bestaan uit gesprekken met vrijwilligers en interviews met één raadslid per fractie. De kosten van het onderzoek zijn 25.460 euro, exclusief 352 euro per interview per fractie. Totaal bijna 30.000 euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘OMSTREDEN ONDERZOEK VRAAGT NAAR INKOMEN VRIJWILLIGERS SCHIEDAM’

  1. Enquête ingevuld maar vond het inderdaad rare vragen. Vreemd ook dat er naar leeftijd e.d. werd gevraagd. Maakt toch niet uit hoe oud je bent. Ook vreemd dat voor dit bureau behoorlijk wat geld wordt gespendeerd maar dat er voor de vrijwilligers geen poortjes weten omdat dat te duur zou zijn.

  2. Daarom zal ik nooit meer voor vrijwilligerswerk kiezen, de waardering voor het werk moet je koesteren.
    Zo blijven straks véle mensen verstoten van een vrijwilliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *