Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OMSTREDEN HEKWERK BIEDT VEILIGHEID MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het hekwerk bij de losplaats van de Albert Heijn (AH) achter winkelcentrum Koningshoek in Maassluis is geplaatst met goedkeuring van de gemeente. De constructie zou zelfs zorgen voor extra verkeersveiligheid. Een inwoner van Maassluis betwist dat, maar krijgt van de gemeente geen gelijk.

De klager stelt dat er door het hekwerk geen goede voetgangersverbinding meer is tussen de Van Beethoven- en de Uiverlaan. ‘Dat terwijl er toch scholieren moeten vanaf de Van Beethovenlaan naar de basisschool De Regenboog en er geen enkele andere veilige voetgangersverbinding is aan de noordkant van het winkelcentrum’, schrijft de inwoner aan de gemeenteraad. Het voorstel is om een voetpad aan te leggen over de parkeerplaatsen die er nu liggen.

Van het gemeentebestuur krijgt de ontevreden inwoner van Maassluis te horen dat het hekwerk volgens de regels is verstrekt aan de AH. Het stadsbestuur meldt: ‘Door deze situering zijn de looproutes bewust niet meer via de laad- en losruimte van de AH. De laad- en losruimte met zijn dynamiek is hierdoor afgescheiden van de verkeersroutes (voetganger en fietser) van het winkelend publiek. Het risico van een conflict tussen achteruitrijdende vrachtwagens en lopende voetgangers is een stuk kleiner door de huidige inrichting. Mede hierdoor is er ook een ruimte ontstaan waar logischerwijs wat extra fietsen kunnen worden gestald, hieraan is bij deze ingang ook veel behoefte. Tevens kunnen auto’s nu niet meer door het voetgangersgebied oversteken, wat in de korte tijd dat dit zo open was ook al vaker is gebeurd. In de buitenruimte van het winkelcentrum is geen sprake van voetgangersroutes en is sprake van een gedeelde ruimte.’

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *