Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OMSTREDE CLUB BLIJFT WELKOM IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De omstrede organisatie Amnesty International is de komende weken welkom op het Vlaardingse Zomerterras. Op de watertoren wappert inmiddels onbekommerd de gele vlag van Amnesty. De organisatie kreeg de afgelopen weken forse kritiek vanwege het standpunt van Amnesty Nederland over het zogenaamde Boerkaverbod. Eerder was er kritiek op de ‘mensenrechtenorganisatie’ vanwege het verwerpen van anti-terreurwetten en het aandringen op ontslag voor een hen onwelgevallige columniste. Namens het Zomerterras laat woordvoerder Jorien Blom weten dat Amnesty al het hele jaar in Vlaardingen bezig is met het project ‘Mensenrechten die vier je’. Ze ontkent noch bevestigt dat deelname van Amnesty vragen heeft opgeroepen binnen de organisatie van het Zomerterras.

Begin deze maand liet Amnesty nog weten dat het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding geen problemen op zou lossen, maar wel mensenrechten zou schenden. Argument: vrouwen mogen zelf kiezen of ze met een boerka door het leven gaan. In een propagandavideo weet Amnesty die vermeende vrije keus gelijk te schakelen met de Iraanse vrouwen die ervoor kiezen hun chador af te werpen met als gevolg jaren lange gevangenisstraffen tot wel 55 jaar.

Amnesty liet in 2017 Julia Hall – aangeduid als terreurexpert – een in rapport schrijven over anti-terreurwetten die in heel Europa (inclusief diverse EU-landen) zijn  ingesteld na de vele dodelijke aanslagen door moslims, niet zelden meegelift met de stroom aan zogenaamde vluchtelingen. Deze ‘draconische’ wetgeving zou discriminerend zijn voor moslims en vluchtelingen, stelde Hall namens Amnesty. Hall: ‘Onschuldige mensen monitoren of onderwerpen aan controles en beperkingen is ‘Orwelliaans’, het verbieden van terreurverheerlijking is strijdig met de vrije meningsuiting en moslims en buitenlanders zouden teveel gelijkgesteld worden met terroristen’, hetgeen tot ‘vervreemding’ zou leiden.

In 2016 verscheen op de site van Amnesty een oproep om Libelle-columniste Ebru Umar te ontslaan, omdat Umar het woord ‘dobberneger’ had gebruikt in haar kritiek op het opengrenzenbeleid van de EU. Waarmee de ‘mensenrechtenorganisatie’ openlijk opriep tot het ontslaan van een medewerker bij de Nederlandse media vanwege een ongewenste mening. Het vrij uiten van een mening zonder daarvoor te worden ontslagen is evenwel een mensenrecht. Mensen die worden ontslagen, omdat ze vrij hun mening uiten, dat gebeurt in landen waar Amnesty International juist actief bezig is die mensenrechtensituatie te verbeteren.

Ondanks dit alles wordt tijdens het Zomerterras op 16 augustus vanaf 18.00 uur gebouwd aan de Piramide van de Vertraagde Tijd. Linten waarop u kunt schrijven wat mensenrechten voor u betekenen worden dan eventueel opgehangen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “OMSTREDE CLUB BLIJFT WELKOM IN VLAARDINGEN

  1. Amnestie moet geweerd worden uit Nederland. Ze zijn bijna net ze erg als die Haat-imams. Niks dan stoken en kwaadbloed zetten onder de bevolking.

  2. Onnozel Amnesty:

    Het ontslaan van een medewerker om een ongewenste mening is het schenden van een mensenrecht. Het weren van terreurverheerlijking is het weren van oproepen tot dood en verderf. Geheel volgens de wet.

    Moeilijk he, Amnesty?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *