Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OM ONDERZOEKT BETALINGEN RAADSLID VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt betalingen die voormalig wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) heeft gedaan aan raadslid Ron Boers. Boers zou in totaal drie betalingen hebben ontvangen van 1.000 euro. Het OM vraagt nu in een openbare brief aan alle Vlaardingse politici om bewijsmateriaal tegen Boers aan te leveren. Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) en de CU-SGP zouden het OM achter Boers aan hebben gestuurd.

Volgens een persbericht van de fractie Boers (fB) bestond er een herenafspraak van de voormalige partijgenoten. FB: ‘Afspraak was dat als een van de twee wethouder zou worden, die aan de ander maandelijks een bedrag zou geven. Immers de twee waren 4 jaar een team, dus de ‘beloning’ zou gedeeld worden. Met het uiteenvallen van de partij ONS.Vlaardingen was toenmalig wethouder Hoogendijk niet meer van plan zich te houden aan een verdere betaling’.

Boers meent hier altijd open en eerlijk over te zijn geweest. Hij zou dit meerdere malen aan de pers hebben aangegeven. Ook tegenover collega-raadsleden, wethouders en zelfs de burgemeester, is hij hier open over geweest, meldt fractiegenoot Tim Thiel.

Erik van Pienbroek van de CU-SGP, heeft nadrukkelijk aan Boers gevraagd of hij kon bewijzen dat er betalingen zouden zijn gedaan door Hoogendijk. Samen met de burgemeester is Van Pienbroek meteen naar het OM gestapt om melding te doen van de betalingen.

De fractie van de CU-SGP.
Boers verwijt de burgemeester en de CU-SGP-fractie Judassengedrag, omdat Boers tegenover niemand een geheim zou hebben maakte van de betalingen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *