Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OM EIST 12 MAANDEN TEGEN OUD-RAADSLID VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Tegen oud-raadslid Reinald D. (57) (VVD en Trots Vlaardingen) en zijn 43-jarige echtgenote Anthea D. eist het Openbaar Ministerie in Rotterdam gevangenisstraffen van 12 maanden voor verduistering van VvE-gelden. Het OM verdenkt het duo ervan vier jaar lang samen ongeveer 550.000 euro te hebben verduisterd.

De hoofdverdachte, de 57-jarige D. uit Vlaardingen, deed met zijn administratiebedrijf de administratie voor achtenveertig verschillende Verenigingen van Eigenaars. In totaal hebben eenentwintig van deze VvE’s aangifte gedaan van verduistering. Hiervan zijn uiteindelijk de veertien VvE’s die het meeste schade hebben geleden aan de dagvaarding toegevoegd. Het OM verdenkt de D. ervan dat hij van januari 2013 tot en met januari 2017 verschillende geldbedragen zonder toestemming heeft weggesluisd naar de bankrekening van zijn eigen administratiekantoor. De zaak kwam aan het rollen doordat de curator melding deed bij de politie van onregelmatigheden in de boekhouding van het administratiekantoor.

Uit verschillende getuigenverhoren bleek de werkwijze van het stel. Hij was geautoriseerd voor de bankrekeningen van de VvE’s, zij had de betaalpasjes van de bijbehorende rekeningen. Zij voerde ook daadwerkelijk de betalingen uit. Vaak werden vanaf de rekening van de VvE grote bedragen over gemaakt naar de rekening van het administratiekantoor onder de noemer “spaarfonds.” In sommige gevallen werd een deel van het weggesluisde geld weer teruggestort, in andere gevallen bleef het weg. Het geld werd door de verdachten uitgegeven aan bedrijfskosten voor het administratiekantoor en gezinsuitgaven. Volgens de officier van justitie hebben beide verdachten vele grote bedragen verduisterd ten gunste van zichzelf. De officier: “Hiermee hebben zij ernstig misbruik gemaakt van hun positie en hebben zij het vertrouwen van de VvE’s ernstig geschaad.” Beide verdachten hebben op zitting bekend.

De verdachten hebben grote financiële schade veroorzaakt waarvan de VvE’s de gevolgen nog lang zullen merken, aldus de officier tijdens haar requisitoir. “Het geld dat de verschillende VvE’s op hun rekening hadden was immers bestemd voor onderhoud aan hun panden. Goede huisvesting is één van de basisbehoeften in de samenleving. Mede hierdoor vind ik een gevangenisstraf voor beide verdachten op z’n plaats.”

Naast een gevangenisstraf eiste de officier van justitie vandaag ook dat beide verdachten 5 jaar niet mogen werken als administrateur of beheerder van VvE’s. Hierdoor zou voorkomen kunnen worden dat in de toekomst mensen opnieuw gedupeerd kunnen worden door de verdachten.

Uitspraak over twee weken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *