Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OM: ‘AANSLAGPLEGER VLAARDINGEN HEEFT MEER OP KERFSTOK’

VLAARDINGEN- Bilal El M. uit Vlaardingen, die op 23 oktober in Rotterdam-Spangen een oma en haar kleinkind beschoot, heeft meer op zijn kerfstok. De 20-jarioge schutter heeft, volgens justitie, zaken voorbereid om de aanslag in eerste instantie door een ander te laten uitvoeren.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) bezat El M. een telefoon met daarop meerdere foto’s van een aan te schaffen vuurwapens en gegevens over de mogelijke verblijfplaats van zijn slachtoffers, plus de auto voor het plaatsen van een peilbaken/tracker. Ook in zijn bezit was een geldbedrag om een vuurwapen met bijbehorende munitie aan te schaffen en de uitvoerder van het delict te betalen.

Omstreeks 15 november 2020 zou El M. in Vlaardingen al ter voorbereiding van het misdrijf, waarop naar de wettelijke omschrijving een gevangenisstraf van 8 jaren of meer is gesteld, opzettelijk een stuk zwaar knalvuurwerk (een Profi Cannon Shot Big Boy XL) hebben ingeslagen.

In de periode van 1 oktober tot en met 2 december 2020 onderhield El M. in Rotterdam en Den Haag contact met mede-verdachte 0.B., bekend onder het pseudoniem ‘Door’, om deze in te zetten als huurmoordenaar.

Uiteindelijk heeft El M., op 23 oktober, zelf dwars door de ruit van een woonkamer op oma en haar kleinkind geschoten in de Rotterdamse Da Costastraat. Rond 01.45 uur die nacht reed een personenauto de straat in, stapte de dader uit en vuurde hij tweemaal op de woning. De schutter stapte daarna weer in en reed weg. De slachtoffers hebben de aanlag overleefd.

2 reacties op “OM: ‘AANSLAGPLEGER VLAARDINGEN HEEFT MEER OP KERFSTOK’

  1. Zal best wel dat deze groeiparel veel meer op zijn kerfstok heeft , hij weet niet beter , het is nou eenmaal de aard van………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *