WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OEKRAÏNERS IN OUDE UNILEVERPAND VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De voormalige scoutingboerderij aan de Broekpolderweg in Vlaardingen is voor de huisvesting van Oekraïners minimaal een jaar beschikbaar. Dat laat het gemeentebestuur weten aan de gemeenteraad. Op korte termijn worden er nog extra kamers gerealiseerd in de boerderij, zodat er nog meer mensen kunnen wonen.

Eind deze week wil de gemeente ook vijfentwintig kamers gaan inrichten op het voormalige Unileverterrein, in gebouw C. In elke kamer kunnen twee tot drie personen verblijven. Ook hier kunnen de Oekraïners zeker een jaar verblijven. Omwonenden ontvangen daar deze week een brief over.
 
Voor de langere termijn wordt gekeken naar tijdelijke inzet van grote locaties, waar op termijn gebiedsontwikkeling met woningbouw gaat plaatsvinden. Bijvoorbeeld in containerwoningen of portocabins.

In september gold nog dat er in Vlaardingen geen ruimte was voor extra opvang en huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen. Het gemeentebestuur stond toen, onder aanvoering van wethouder Ivana Somers (Leefbaar), op het punt dit mede te delen aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en VluchtelingenWerk Nederland.

3 gedachten over “OEKRAÏNERS IN OUDE UNILEVERPAND VLAARDINGEN

  1. Iets klopt hier niet! Hoezo moeten mensen die al jaren op een wachtlijst staan voor een woning gepasseerd worden door asielzoekers. De realiteit in ons land is gewoon achteraan aansluiten. De AZC’s zijn overvol door het slechtste asielbeleid wat we hebben kunnen bedenken.

    1. Peggy, accepteer nou dat onze gekozen linkse overheid en gemeentes jarenlang volledig schijt hebben gehad aan ons eigen volk. Je moet met een gummiebootje van het strand komen of uit het oosten eer ons bestuur je onderdak gunt. Als je hier geboren bent en gewoon op je 25e op jezelf wilt gaan wonen heb je geen poot om op te staan. Je wacht maar gewoon tot je oud genoeg bent voor een bejaardentehuis. (Als die dingen dan nog voor autochtonen toegankelijk zijn). Geldt ook voor gescheiden mensen die gedwongen bij elkaar moeten blijven wonen omdat iedere woning naar asielspul gaat. Ik ben blij dat al mijn kinderen een huis hebben kunnen kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *