WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OEKRAÏNERS CRUISESCHIP VOLENDAM NAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een deel van de Oekraïners die zijn gehuisvest op het cruiseschip Volendam, dat in Rotterdam is afgemeerd, worden ondergebracht in Schiedam. Per september lopen de contracten voor een aantal grotere locaties in de regio af, waaronder dat van de Volendam. De bewoners van die locaties worden sinds half juli stapsgewijs ondergebracht op andere bestaande locaties.

Sinds begin april wordt het luxe cruiseschip Volendam door de gemeente Rotterdam ingezet als huisvesting voor 1.400 Oekraïense asielmigranten. Op 29 april heeft VVD-staatssecretaris Eric van der Burg de voorzitters van de veiligheidsregio’s een brief gestuurd met het verzoek om in Nederland het aantal plekken voor Oekraïners op te schroeven naar 75.000.

Rotterdam heeft eind maart op verzoek van het Rijk het aanbod van de Holland America Line geaccepteerd om het cruiseschip Volendam in Rotterdam aan te meren in de Merwehaven, vlakbij de grens met Schiedam.

Schiedam kent op dit moment drie gemeentelijke opvanglocaties:

– Rivierschip Patria (Buitenhavenweg)
– Admiraal De Ruyterstraat
– François HaverSchmidt

Daarnaast zijn door de gemeente in de afgelopen periode enkele andere locaties overwogen. Deze bleken slechts plaats te hebben voor een klein aantal Oekraïners of ingrijpende en kostbare aanpassingen te vereisen. Daarom is ervan afgezien deze locaties in te zetten. De gemeente Schiedam staat wel open voor nieuwe locaties, mochten die worden aangeboden. Naast de opvang in gemeentelijke accommodaties hebben op dit moment ook nog zo’n 220 Oekraïners onderdak bij particulieren. Het totaalaantal in Schiedam gehuisveste Oekraïners in gemeentelijke en particuliere opvang is nu ongeveer 450.

Volgens recent Ipsos-onderzoek is er géén draagvlak voor het asielbeleid: 44% van de Nederlanders antwoordt ‘Nee’ op vraag ‘of er überhaupt nieuwe asielzoekerscentra moeten komen’. Slechts 27% antwoordt ‘Ja’.

7 reacties op “OEKRAÏNERS CRUISESCHIP VOLENDAM NAAR SCHIEDAM

  1. Die komen dus bij die 450 die d’r al zijn? Omdat die boot zo lekker dichtbij Schiedam ligt? En wat doe die politie daar op de kade?

    1. Voor je iets volledig naar je hand kunt zetten moet eerst al het anderen worden afgebroken ….. Je zit nog maar in het begin…. energie prijzen brandstof je voedsel alles wordt onbetaalbaar luxetaks en zelfs je huis gaan ze afpakken. You will own nothing and be happy.

  2. Ja natuurlijk kom er maar bij joh…..wat een waanzin wat is er gebeurt met Nederland in een rap tempo zijn we helemaal naar de klote gegaan. Kan het kabinet alstublieft oprotten, dit kabinet is bezig om Nederland heel snel naar een afgrond te duwen ooooow wacht zitten we al in. Nog een paar jaar kinderen allebei volwassen en dan ben ik weg hier. We zijn over genomen door de linkse partij kartellen en de allochtonen…..

  3. Nog meer naar Schiedam.

    Er zijn al 450 asielzoekers in Schiedam en de norm voor de gehele veiligheidsregio is 2000 asielzoekers opvangen knap dat zo’n kleine gemeente als Schiedam nu al 23% voor zijn rekening neemt. Ik zou zeggen op slot die deur en laat Rotterdam deze mensen zelf herplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *