Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NUL EFFECT VOORLICHTING ‘SEKSUELE DIVERSITEIT’ SCHOLEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam is op geen enkele manier in staat om meetbare effecten te tonen van de voorlichting op scholen over ‘acceptatie en emancipatie van diversiteit’. Het is daardoor niet duidelijk wat de aanpak voor resultaat heeft. Dat geeft het stadsbestuur (VVD, Denk, PvdA, D66 en PS) toe, in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Toch wil men door blijven gaan met de aanpak.

Burgemeester en wethouders: ‘Door bij herhaling het onderwerp seksuele diversiteit te bespreken kan er langzaam aan meer bewustwording ontstaan en meer begrip waardoor discriminatie zal verminderen. Bemerkt wordt dat leerlingen op het voortgezet onderwijs die voorlichting op het basisonderwijs hebben gehad meer openstaan voor dit onderwerp. Meetbare effecten vereist een uitgebreid onderzoek waar geen opdracht voor is gegeven.‘

Scholen in Schiedam zijn vrij om helemaal zelf te bepalen hoe om te gaan met de opgelegde voorlichting over seksuele diversiteit. Twee wethouders, van Denk en D66, schoven vorige maand elke verantwoordelijkheid af, tijdens de raadscommissie, bij beantwoording van vragen over de voorlichting. De enige zekerheid die werd gegeven is dat de gemeente alle schoolbesturen stimuleert om seksuele diversiteit in het onderwijs bespreekbaar te maken.

7 reacties op “NUL EFFECT VOORLICHTING ‘SEKSUELE DIVERSITEIT’ SCHOLEN SCHIEDAM

  1. Maatschappelijk discutabel onderwerp, wat nog geeneens een honderdste van een promille vertegenwoordigd van de bevolking. Volstrekt irrelevant dus.

  2. Stel gewoon goed lesmateriaal samen? Feitelijk en neutraal. Zodat ze als individu vanaf hun 18e goed geinformeerd hun eigen keuzes kunnen maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *