RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NU PARKEERVAKKEN OP TERREIN ZWEMBAD-ZUID SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Schiedamse wijken West en Gorzen moeten het komende zomer definitief doen zonder buitenzwembad. De nieuwe parkeerplaats bij Zwembad Zuid nadert zijn voltooiing. De betonnen platen liggen al op hun plaats. OOk staan er fietsbeugels. Voor de parkeervakken op de hoek van de Westfrankelandsedijk moest het buitenbad 2 jaar terug al wijken, nadat het al geruime tijd leeg stond wegens een defect. Het nieuwe parkeerterrein zal incidenteel worden gebruikt als er een sportevenement is, zoals South Beach.

De afgelopen weken was Zwembad Zuid gesloten in verband met de lockdown. Op de ramen van het zwembad hadden medewerkers een mededeling aangebracht: ‘Lieve zwemgasten, wij missen jullie’.

Van het buitenzwembadje aan de Westfrankelandsedijk is het bassin eerder dit jaar al weggehaald. Het terrein en de omgeving zijn in april op de schop gegaan. Hier wordt gewerkt aan de aanleg van het Getijdenpark Wilhelminahaven.

De gemeente wil een doorgang creëren van en naar de kom van de Wilhelminahaven en natuurvriendelijke oevers aanleggen. Het is daarna aan het gemeentebestuur om te beslissen over het verbouwen van het zwembad in een multifunctioneel complex, zoals de Vrienden van Zwembad Zuid het graag willen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *