Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NU OOK VERBOD CONSUMENTENVUURWERK SCHIEDAM’

SCHIEDAM- GroenLinks (GL) Schiedam werkt aan een verzoek voor een vuurwerkverbod in de jeneverstad. De partij wil Schiedam de komende jaarwisseling vuurwerkvrij krijgen. Dit in navolging van buurgemeente Rotterdam waar een raadsmeerderheid vanmiddag, op initiatief van Stephan Leewis (GL), heeft besloten een consumentenvuurwerkverbod op te nemen in de APV en de verkoop zoveel mogelijk te beperken (met uitzondering van sterretjes).

Volgens GL Schiedam is consumentenvuurwerk een terreur voor mens, dier en milieu. Fijnstof zou tijdens de jaarwisseling tot wel vijfenveertig keer hoger zijn dan de normale waarden, terwijl Schiedam al met een erbarmelijke luchtkwaliteit te kampen zou hebben.

Raadslid Sandra Mantingh (GL): ‘De zware metalen zijn in deze concentraties giftig en komen niet alleen in de lucht, maar ook in de bodem en oppervlaktewater terecht. Plastic en papieren afval vervuilen de straten vandaag de dag nóg, terwijl we als gemeente toch proberen ons zwerfvuil aan te pakken. En dan hebben we het nog niet over de kleine ton kosten die gemaakt worden aan voorbereiding en schade. De talloze branden in de stad, belaagde hulpverleners en het letsel dat veroorzaakt wordt.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘NU OOK VERBOD CONSUMENTENVUURWERK SCHIEDAM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *