Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NU ALLEEN ECHTE ZWARTE PIETEN MAASSLUIS

Maassluis is vandaag volledig gevrijwaard van nep-Pieten.  Hier zijn de hulpjes van de Sint gewoon zwart.
Maassluis is vandaag volledig gevrijwaard van nep-Pieten. Hier zijn de hulpjes van de Sint gewoon zwart.
MAASSLUIS- Sinterklaas en zijn echte Zwarte Pieten bezoeken straks Winkelcentrum Palet aan de Mesdaglaan in Maassluis. Heb je een mooie tekening gemaakt of wil je op de foto met Sint en Zwarte Piet of wil je pepernoten kom dan langs tussen 11.00 en 12.00 uur.

Sinterklaas wil nogmaals iedereen bedanken voor de geweldige intocht van 12 november in Maassluis. Wel vonden Sinterklaas en Zwarte Piet het erg jammer dat hierdoor Winkelcentrum Palet niet bezocht kon worden.

3 reacties op “NU ALLEEN ECHTE ZWARTE PIETEN MAASSLUIS

  1. Zie het verband niet tussen zwarte Piet, een jarenlange traditie die tot enkele jaren geleden door de grote meerderheid van alle Nederlanders prachtig werd gevonden en het levend verbranden van vermeende heksen. Niemand had het idee dat zwarte Pieten negers waren uit de slavernij. Het waren stoute kinderen die mee met Sinterklaas naar Spanje moesten. Volgende jaren moesten ze in Nederland door de schoorsteen om cadeautjes te geven. Hierdoor werden ze zwart.
    Dat er in vroegere tijden weinig negers in Nederland waren werd er minder geklaagd deze medeburgers vonden het geweldig. Helaas zijn er nu vele bijgekomen ondanks dat Nederland zo ontzettend racistisch en slecht is. Deze gelukzoekers zijn afstammelingen van zwarte slavenhandelaren die hun eigen volk aan de slechte blanken verkochten.
    Mensen verbranden is heel wat anders, dit gebeurde met mensen die het niet eens waren met de Katholieke kerk aangestuurd vanuit Spanje. Zullen wij als Nederlanders ook kunnen emigreren naar Spanje en daar elke Spanjaard onze wil opleggen en hun hele cultuur kapotmaken? Mijn opa heeft geen heksenjacht en verbranden meegemaakt. Wel het Duitse nazisme waar hij keihard tegen gevochten heeft. Maar ook mijn opa zag later in dat niet alle Duitsers nazi’s waren. Evenmin als dat alle blanken racistisch zijn en miljoenen aan de slavenhandel hebben verdiend. Enige welvaart is er misschien wel uit voortgekomen, maar voor een hele kleine groep.
    Maar de welvaart wordt wel gedeeld met vele honderdduizenden gelukzoekertjes in Europa.

    1. Nou ja, Nederlanders zijn toch ooit naar IndonesiĆ« gegaan, ook naar Zuid Afrika, de Antillen en Suriname. En ja, ze legden de plaatselijke bevolking hun wetten op en hun gewoontes. Ze hebben zelfs de gehele bevolking aldaar Nederlands geleerd omdat ze zelf de taal van het betreffende land niet wilden leren. Maar goed, dat is lang geleden zou je zeggen, net als die bruine hemden. Maar toch in de huidige tijd zijn er heel wat Nederlanders naar Duitsland en Spanje verhuisd, ze wonen daar het liefst dicht bij elkaar, verrekken het wederom om de taal te leren maar blijven stug Nederlands spreken. De emigranten die naar Duitsland zijn gegaan maken het nog bonter, die wonen bijna allemaal vlak over de grens zodat hun kinderen naar een Nederlandse school kunnen worden gebracht. En ach ja, opa, iedere opa zegt in het verzet te hebben gezeten, niemand zegt dattie zo’n enesbeejer was. Als iedereen werkelijk in het verzet zat waren die Duitsers damals toch kansloos? Feit is ook dat er geen land is waar zoveel Joden zijn verraden als Nederland. Meer zelfs dan in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *