WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOODVERORDENING ROTTERDAM DOOR KOMST KONINKLIJKE FAMILIE

ROTTERDAM- In Rotterdam geldt tot morgenmiddag een noodverordening in verband met de komst van de koninklijke familie. Koning Willem-Alexander viert zijn 56ste verjaardag. De Koninklijke familie viert deze tiende Koningsdag mee in de havenstad. Vanwege dit bezoek zijn nu al verschillende straten dicht, waaronder de Blaak en de Maashaven-Oostzijde. Roadblocks moeten voorkomen dat auto’s het gebied alsnog kunnen naderen. Metalen poorten (zie foto boven) geven toegang voor (brom)fietsers en voetgangers. In het gebied waar het programma zal plaatsvinden geldt een verbod om publieke gebouwen en inrichtingen geopend te houden, is het verboden om gevaarlijke voorwerpen of stoffen aanwezig te hebben, moeten losse objecten of voorwerpen worden verwijderen of verplaatst, geldt een verbod om met een motorvoertuig te rijden of deze te verplaatsen vanuit een parkeerplaats. Daarnaast is het verboden om drones te laten vliegen in de hele stad.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft de noodverordening vastgesteld. Morgenmiddag om 14.00 uur vervalt de noodverordening. In de steden waar de voorgaande jaren de Koningsdagviering heeft plaatsgevonden, was het eveneens gebruikelijk om een noodverordening in te stellen. Dit zou zijn bedoeld om de veiligheid van de Koninklijke familie zoveel mogelijk te waarborgen.

De Koninklijke wandelroute eindigt op de Binnenrotte. Het Binnenrotteplein is morgen omgedoopt tot een festivalterrein. Met een gratis toegankelijk programma tussen 10.00 en 17.00 uur. Vanaf 10.45 uur kunnen bezoekers hier live op een groot scherm meekijken naar de NOS-uitzending van de route die de Koninklijke Familie tussen 11.00 en 13.00 uur aflegt in Rotterdam. Rond de klok van 12.50 uur komt het Koninklijke Gezelschap vanuit de Markthal aan op het Binnenrotteplein. Zij worden toegezongen door verschillende artiesten en een kinderkoor. Op het podium nemen de Koning, zijn gezin en de familie dan afscheid van het Rotterdamse publiek.

2 gedachten over “NOODVERORDENING ROTTERDAM DOOR KOMST KONINKLIJKE FAMILIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *