Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOODVERORDENING OOK VOOR WATERWEGGEMEENTEN

SCHIEDAM- De nieuwe noodverordening, die gistermiddag is afgekondigd door de voorzitter van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, geldt ook voor alle gemeenten in de regio Waterweg-Noord.

De verscherpte maatregelen zijn:

– Mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven.
– Het is niet meer toegestaan om in groepen op straat of bijvoorbeeld in een park te zijn. U mag met maximaal twee personen naar buiten.
– Evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020.
– Alle overige bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. De eerdere limiet van maximaal honderd mensen is niet meer geldig. Voor bruiloften, begrafenissen en gemeenteraden is een uitzondering gemaakt. Daar mogen maximaal dertig mensen aanwezig zijn. Die moeten wel allemaal 1,5 meter afstand houden.
– Alle overige adviezen en voorschriften blijven tot 6 april van kracht, ook de sluiting van scholen, café’s en restaurants.

Langzaam ontwikkelt zich enige oppositie tegen alle maatregelen die door critischi worden beschouwd als buitenproportioneel. Gewezen wordt op het daadwerkelijke dodental puur door corona: 0,002 % wereldwijd. Media zouden bewust angst zaaien met hun ‘corona nieuws’ vol manipulatie en het achterhouden van de feiten over de werkelijke gevolgen voor de bevolking door het griepvirus Covid-19.

In de winter van 2017/2018 was de sterfte in Nederland 15 weken lang ook verhoogd: toen ging het om 9.444 doden. De verhoogde sterfte viel toen samen met een andere griepepidemie die plaatsvond. De oversterfte betrof voornamelijk mensen van 75 jaar en ouder, maar er waren ook enkele weken waarin de sterfte verhoogd was onder mensen tussen de 55-64 jaar en 65-74 jaar (bron: RIVM).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *