Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOMINATIERONDE WATERWEG CULTUURPRIJS 2019 SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op zaterdag 13 april 2019 beoordeelt de jury de 12 ingediende plannen voor de Waterweg Cultuurprijs 2019. De jury spreekt overdag met alle vertegenwoordigers van de plannen en kiest in eerste instantie 5 deelnemers uit die hun plan mogen presenteren aan het publiek in het Atrium van de Korenbeurs in Schiedam. Iedereen is welkom om de deelnemers te komen aanmoedigen en bevragen, op 13 april vanaf 19:00 in de Korenbeurs Schiedam. Het wordt spannend! Aan het eind van de avond zal de jury bekend maken welke 3 plannen een nominatie winnen voor de Waterweg Cultuurprijs 2019.

Genomineerden ontvangen 3000 euro om hun idee verder te ontwikkelen en in aanmerking te komen voor de grote prijs van 15.000 euro ter besteding aan de realisatie van het idee en een sculptuur van een lokale kunstenaar. In de afgelopen 10 jaar ontvingen winnaars van de Waterweg Cultuurprijs naast een geldprijs ook een sculptuur van kunstenaar Sjef Henderickx. In 2019 wordt een nieuw kunstwerk ontworpen dat aan de winnaar van deze editie zal worden uitgereikt. De kunstenaar van dit ontwerp zal op 13 april tijdens de nominatieronde bekend gemaakt worden.

De jury wordt gevormd door Kefah Allush (interviewer en presentator van bekende Tv-programma’s zoals Van Atlas naar Arabië, nu op Tv te zien, en De Kist. Allush is tevens schrijver van de thriller ‘De Munt van Judea’) , Eppo König (redacteur bij het NRC), Jolanda Spoel (hoofd theater, programmeur en regisseur bij Maas Theater En Dans in Rotterdam,bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en voorzitter van de vakcommissies Dans en Cultuurhuizen) en Renee Trijselaar ( onder de naam Well Played actief als projectleider en coach binnen de cultuursector, o.a. bij het HipHopHuis in Rotterdam).

De Waterweg Cultuurprijs honoreert een idee, voorstel voor een kunst- of cultuurproject in de regio Waterweg Noord met een geldbedrag dat bijdraagt aan de realisatie. De Waterweg Cultuurprijs wil daarmee een stimulans zijn voor iedereen die met passie, plezieren bekwaamheid bijdraagt aan het culturele klimaat in de regio Waterweg Noord middels artistieke producties en culturele praktijken.

De Waterweg Cultuurprijs 2019 staat in het teken van taal in de breedste zin van het woord, waarmee het bestuur projecten wil stimuleren waarin taal het verschil maakt. Taal als drager van cultuur, taal in zijn pure vorm maar ook als inspiratie voor en toegepast in andere disciplines.

Nominatieavond Waterweg Cultuurprijs 2019, 13 april 2019
Locatie: De Korenbeurs Schiedam | De Bibliotheek van Schiedam
Adres: Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Inloop: 18:30 uur
Aanvang: 19:00 uur
Einde: 22:00 uur

Deze prijs wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *